Полицаите, които значително са превишили правата си на футболните протести

...
Полицаите, които значително са превишили правата си на футболните протести
Коментари Харесай

В грешната посока. Денков очаква уволнението на полицаите, превишили правата си на протеста срещу БФС

Полицаите, които доста са надвишили правата си на футболните митинги от 16 ноември , би трябвало да бъдат уволнени, сподели министър председателят Николай Денков в четвъртък по време на държавното съвещание, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Някои от изявленията, които слушам през последните дни, ме карат да си мисля, че Министерство на вътрешните работи още веднъж е тръгнало в неверна посока “, сподели Денков и добави, че чака от вътрешния министър Калин Стоянов отчет с всички подадени сигнали, свързани с полицейско принуждение по време на митинга.

В началото на седмицата Денков сподели, че Министерството на вътрешните работи (МВР) върви в вярната посока, откакто Стоянов осъди както против служители на реда, по този начин и против протестиращи. В сряда обаче по време на чуване в комисията по сигурност в Народното събрание Министерство на вътрешните работи Стоянов се за митинга на Столичната община, като сподели, че тя не ги е предизвестила в период за митинга. Общината

В четвъртък Денков сподели, че макар големия брой служители на реда, които са изпълнили дълга си, е и имало такива, които са надвишили правата си, заради което би трябвало да бъдат разследвани и осъдени.

Правосъдният министър Атанас Славов също разяснява тематиката, като сподели пред Нова телевизия, че с изключение на превишаване на пълномощията на част, вижда и осъществено закононарушение от страна на въпросните служители на реда. По думите на Славов прокуратурата би трябвало да проверява " най-бруталните случаи " от митинга.

Също по този начин Денков заяви, че организация „ Боец “ е подала сигнал до прокуратурата за служители на реда, които симпатизират на задгранични паравоенни организации и са отправили закани към министър от актуалното държавно управление. Премиерът сподели, че чака инспекция и на този сигнал.

Напрежението сред Денков и Стоянов се появи, откакто станаха известни случаите на по време на митинга на футболните почитатели против управлението на Българския футболен съюз (БФС). Едно от видеата след митинга сподели по какъв начин служители на реда атакуват даже хора, които

В петък " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) изиска оставката на Стоянов, само че той отхвърли да я подаде. Решението му беше подкрепено от ГЕРБ и Движение за права и свободи . По-късно съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков сподели, че кандидатурата на Стоянов за министър е била.

В понеделник Николай Денков сподели, че не може да бъде министър председател " в държавно управление, което бие хората " и заяви, че си, в случай че Стоянов не осъди изрично полицейското принуждение.

Ден по-късно Калин Стоянов сподели, че осъжда насилието както против служители на реда, по този начин и против протестиращи, а Денков дефинира това като крачка в вярната посока.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР