Полицаите, които задържаха двама журналисти край Радомир, са били на

...
Полицаите, които задържаха двама журналисти край Радомир, са били на
Коментари Харесай

Арестът на журналисти: Недоразумение или капан

Полицаите, които задържаха двама публицисти край Радомир, са били на конфиденциален пост и не са знаели, че те ще идват на местопроизшествието. Това сподели в предаването „ Тази събота” шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Версията на проверяващия уебсайт " Бивол " е друга. Твърди се, че е подкрепена и с доказателства.

Арестуваните публицисти описаха, че алармирали Министерство на вътрешните работи за следствието си за корупционни практики с еврофондове още на 11 септември. Последвала среща в ГДБОП.
Снимка: bTV
„ Подадохме им информация, че сега, в който ние се срещаме, към този момент се изнасят документи”, изясни Димитър Стоянов от „ Биволъ”.
Шефът на ГДБОП за ареста на публицисти: Не дължа опрощение на никого Журналистът от „ Биволь ” Димитър Стоянов описа, че при задържането си с румънския си сътрудник не са имали право да проведат телефонен диалог
Шефът на ГДБОП твърди, че в нощта на ареста основният редактор на " Биволъ " Атанас Чобанов ги уведомил, че към мястото край Радомир евентуално ще тръгне автомобил с още документи, само че не и че публицистите пътуват натам. „ От чиновниците на място не очаквайте да са знаели кой какъв е, от коя страна е. Така че не дължа извинение”, акцентира Ивайло Спиридонов.
Арестът на публицистите у нас – напът да стане дипломатически скандал (ОБЗОР) Снощи Димитър Стоянов от „ Биволъ ” и румънецът Атила Биро от „ Райз проджект Румъния ” бяха арестувани, до момента в който работят по свое следствие, уличаващо строителната компания „ Джи Пи Груп ” в двойно счетоводство и корупционни практики
От " Биволъ " разпространиха запис от диалог сред Чобанов и чиновник на ГДБОП часове преди ареста. В него служителят твърди, че към оня миг спецполицаите не възнамеряват дейности.
Снимка: bTV
„ Не е правилно това, което споделя господин Спиридонов, че те не са знаели, че ние ще създадем опит да си свършим работата. От ГДБОП бяха известени, те имаха време да реагират, да оповестят на служителите на реда от секретния пост кои са тези хора и че просто би трябвало да ги освободят”, безапелационен беше основният редактор на „ Биволъ” Атанас Чобанов.

Спиридонов съобщи, че службите не престават да работят по случая, само че от " Биволъ " отказали да им спомагат повече. Обяснението на Чобанов – досега от ГДБОП не били подхванали никакви дейности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР