Полицаите, които е следвало да получават униформено облекло, но такова

...
Полицаите, които е следвало да получават униформено облекло, но такова
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ: ГЕРБ предлага важни промени в Закона за МВР

Полицаите, които е следвало да получават униформено облекло, само че такова не им е било обезпечено, ще получат левовата му равноценност. Това плануват промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, които внесоха в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов и група народни представители от ГЕРБ. Промените са съгласувани персонално с министър-председателя Бойко Борисов и вътрешния министър Валентин Радев след вчерашното национално заседание на Министерство на вътрешните работи.

Със законовата смяна, препоръчана от депутатите от ГЕРБ, страната ще компенсира униформените чиновници на Министерството на вътрешните работи поради невъзможността да им бъдат обезпечени униформи.

През последните години се наблюдаваше наклонността при осъществяване на процедури по Закона за публичните поръчки с предмет обезпечаване на униформено облекло да се стига до голям брой обжалвания на задачите или обособени обособени позиции по съответните поръчки. От пораждане на сходни предпоставки, униформеното облекло не е било обезпечено и носещи униформа държавни чиновници не са получили такава заради независещи от тях условия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР