Полицаите излизат на протест в неделя, каза председателят на Синдикалната

...
Полицаите излизат на протест в неделя, каза председателят на Синдикалната
Коментари Харесай

Полицаите готвят протест, не се разбраха с ръководството на МВР за заплатите

Полицаите излизат на митинг в неделя, сподели ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов.
Той разясни, че униформените не са се е разбрали през днешния ден с управлението на вътрешното ведомство за желаното нарастване на заплатите – по-високо от плануваните 10% от следващата година. Полицаите са недоволни, че не са включени в листата на ведомствата, където заплатите ще бъдат вдигнати с 30%.
Според синдика на Министерство на вътрешните работи, служителите на реда също са на първа линия в битката с COIVID-19 и заслужават в допълнение възнаграждение.
„ Министерство на вътрешните работи затъва от ден на ден в тая битка срещуCOVID-19! Да, коли за спешна помощ, да – но и водачи. Освен и водачите и по още един! Чухте го, знаете го! И не ви споделям нищо ново! Няма да ви кажа нищо ново, в случай че ви кажа тоя път и песимистичните си упования, че обстановката с ковид няма да става по-лека през идващите месеци “, сподели Валентин Попов по отношение на решението на здравния министър Министерство на вътрешните работи да оказват помощ в превозването на пациенти с ковид към лечебните заведения.
Синдикатите споделиха, че си потеглят разочаровани от срещата с министъра на вътрешните работи и одобряват това решение като недооценяване и засегнатост.
От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че предстоят срещи и с други синдикални организации в системата, а след приключването им ще бъде планувано съвещание на Съвета за обществено партньорство за обсъждане на нарастването на възнагражденията на работещите в системата.
От Синдикалната федерация към този момент направиха няколко предупредителни митинга в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР