Полицаите излизат на протест навръх професионалния си празник. Те искат

...
Полицаите излизат на протест навръх професионалния си празник. Те искат
Коментари Харесай

Протестът на полицаите

Полицаите излизат на митинг точно на професионалния си празник. Те желаят от страната по-високи заплати, нови униформи, както и нов Закон за Министерство на вътрешните работи, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Мястото на митинга е пред националното заседание. Първоначално беше планувано да е пред храм-паметника „ Александър Невски ”, само че Столична община не позволи да е там. Очаква се сред 5000 и 6000 служители на реда да се съберат на митинга. „ Основните ни претенции са за неотложно нарастване на заплатите. Министърът през март сподели, че има планове за 20% нарастване. Очаква ме да ги забележим тези планове ”, съобщи Благой Иванкин. Недоволството ескалира преди 2 седмици, откакто вътрешният министър заяви, че нарастване на парите няма да има. 



В навечерието на митинга пък обяви 25 стотинки нарастване на възнагражденията за нощен и ексклузивен труд. Полицаите се оплакват още, че не получават униформи, тъй като интендантството се мести в нова постройка. Днес служителите на реда ще упорстват за най-малко 20% учвеличение на възнагражденията. Протести ще има всеки месец на датите на професионалните празници на другите дирекции в Министерство на вътрешните работи.

Финалният митинг е плануван за 5-и януари 2018 година - денят, в който България поема председателството на Европейски Съюз.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР