Полицаите излизат на нов национален протест в неделя, 29 ноември,

...
Полицаите излизат на нов национален протест в неделя, 29 ноември,
Коментари Харесай

Полицаите излизат на нов национален протест в неделя

Полицаите излизат на нов народен митинг в неделя, 29 ноември, от 13 ч., в пространството сред Народното събрание и Националната художествена изложба, разгласи Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Причината е, че депутатите, които във вторник започнаха разискването на второ четене на Бюджет 2021, не имат намерение да усилят заплатите в Министерство на вътрешните работи с 30%, както упорстват протестиращите, а единствено с 15%.

Това ще е следващ митинг на служителите на реда, които са недоволни, че за разлика от другите структури в страната, които са на първа линия в битката с Covid-19, те няма да получат 30% нарастване на заплатите.

Заради епидемиологичната конюнктура синдикалната федерация прикани чиновниците на Министерство на вътрешните работи " да лимитират до най-малко " физическото си наличие на митинга, само че също по този начин да поддържат митинга по места, както по време на огромния митинг от 8 ноември. Те могат да включат за не повече от минута светлинната и звукова сигнализация на служебните си коли в събота и неделя, 28 и 29 ноември.

Заради епидемията обаче митингът може и да остане алегоричен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР