Полицаи задържаха 39-годишна жена от Перник, извършвала множество кражби в

...
Полицаи задържаха 39-годишна жена от Перник, извършвала множество кражби в
Коментари Харесай

Задържаха мнима служителка Топлофикация, извършила серия от кражби

Полицаи задържаха 39-годишна жена от Перник, правила голям брой обири в София. Разследването почнало на 24 септември, когато стара жена потърсила помощ в районното ръководство, откакто открила, че от вкъщи й е осъществена кражба на парична сума.

Тя разказала, че непозната жена се показала за чиновник на Топлофикация и под претекст, че би трябвало да регистрира данни от инсталираните устройства, влезнала в жилището. Едва когато си тръгнала, стопанката на дома открила неналичието на 800 лв., оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В резултат на подхванатите оперативно-издирвателни дейности чиновниците от Шесто районно управление (на МВР) влезнали в дирите на извършителката и през вчерашния ден я задържали в региона на планински ъгъл за отдих. Според първичната информация, по еднакъв метод – представяйки се като служителка или на ВиК, или на топлофикация, арестуваната е направила голям брой аналогични закононарушения.

При претърсванията в населявана от нея хотелска част са открити голям брой движимости, обект на закононарушения, включително - часовници, златни украшения, банкови карти.

Работата по документиране на цялостната незаконна активност на арестуваната продължава. Предстои събраните материали по формираното досъдебно произвеждане да бъдат докладвани в Софийска региона прокуратура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР