Полицаи установиха за часове 31 непълнолетни посетители в четири нощни

...
Полицаи установиха за часове 31 непълнолетни посетители в четири нощни
Коментари Харесай

За часове установиха 31 непълнолетни в нощни заведения в Пловдив

Полицаи откриха за часове 31 малолетни гости в четири нощни заведения в Пловдив. 15 от тях показали заявления за придружаване от пълновръстен, само че без надлежно написани пълномощни от родител.  След инспекциите младежите са били предадени на околните си. Това е станало по време на интервенция, извършена на 18 февруари в града, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Сред останалите клиенти на нощните заведения двама са отведени в полицейския арест за владеене на опиати, а по случаите - формирани досъдебни производства. Други двама са арестувани след опит да осуетят дейностите на чиновниците на реда. Констатирани са и случаи на владеене на балони, чието наличие следва да бъде изяснено.

По време на акцията е сбъднат успореден надзор и по пътищата към заведенията. Спрени са 246 моторни транспортни средства, снета е самоличността на 268 лица. За установени 71 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата са формирани 20 акта и 23 санкции с фиш. Засечени са двама неправоспособни водачи. Толкова са и  седналите зад кормилото под влияние на алкохол над 1,2 промила.

В рамките на седмица това е втора сходна интервенция. Предвижда се тези инспекции да зачестят и да се организират на територията на цялата страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР