Полицаи се явиха на разпит пред Софийския районен съд по

...
Полицаи се явиха на разпит пред Софийския районен съд по
Коментари Харесай

Първи думи на полицаите, които са спрели Семерджиев за шофиране с фалшива швейцарска книжка

Полицаи се явиха на разпит пред Софийския областен съд по делото против Георги Семерджиев за шофиране с подправена швейцарска шофьорска брошура. Като патрулна двойка те са спрели Семерджиев на 14 февруари 2022 година - близо пет месеца преди злополуката на бул. " Черни връх ", към среднощ след минаване на алено на бул. " България “. Тогава, по думите им, откакто го спрели, той им показал швейцарска шофьорска брошура.

" Беше през тъмната част на денонощието, няма по какъв начин в извънработно време да се извърши такава инспекция и единствено описахме номерата на документа ", съобщи пред съда единият от очевидците, представен от bTV. 

На място Семерджиев се сдобил с един акт - за минаване на алено. Впоследствие вътрешна инспекция открила, че книжката е подправена и бил формиран още един акт на подсъдимия - за недееспособност. 

Справката дали книжката е същинска, е направена чак след злополуката с две жертви на бул. " Черни връх ", стана ясно още в правосъдната зала от показанията на очевидците. 

Заседанието се отсрочва за 10 ноември. Тогава би трябвало да стане ясно и от експертиза дали книжката е подправена. Експертизата се е забавила, тъй като документът бил в другото дело против Семерджиев и се наложило да се търси към два месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР