Полицаи - по празниците не само че може да се

...
Полицаи - по празниците не само че може да се
Коментари Харесай

Ето кои са хората, които не почиват по празниците

Полицаи - по празниците освен че може да се паднат на работа, само че са още по-нащрек, защото знаем какво количество алкохол се изпива от празнуващите нормално. Добре е, че даже в тези дни, в които всички сме се отдали на по този начин предстоящото разформироване, има кой да ни пази при положение на потребност. 

Лекари - към тях прибавяме и целия медицински личен състав на лечебни заведения и други медицински заведения, защото, за жалост, една част от хората прекарват даже най-приятните дни от годината надалеч от фамилиите си, поради здравословни проблеми. Други пък се разболяват в най-неподходящия миг и се нуждаят от незабавна здравна помощ. Затова, постоянно остават дежурни екипи разполагаем. За медиците от дълго време е процедура да посрещат празничните моменти дружно с екипа си, скътали някъде из стаите за отмора питка с късметчета. 

Сервитьори и личен състав в заведенията - за тях също празниците са претрупани с работа, защото огромна част от нас избират да посрещнат в шумна компания на открито Новогодишната нощ и за задачата се постанова даже личният състав в заведенията да е повече от нормално и да работи на цялостни обороти.

Музиканти - артисти, артисти, танцьори, инструменталисти, оркестри и т. н. Всички в региона на изкуството впрягат старания в подготовката на занимателна шоу-програма, с цел да създадат още по-незабравими празничните мигове и въпреки и да се забавляват, дружно с публиката, въпреки всичко за тях отмора няма и празнуването им е съчетано със сериозна работа и безсилие.

Таксиметрови водачи -  за къде без тях по празниците? Графикът им е меко казано претрупан, поради множеството хора, които би трябвало да се придвижат до под дърво и камък. Разбира се, сумата, която се заплаща за задачата, по никакъв начин не е скромна, с цел да оправдае доброволния отвод на водачите да посрещнат новата година със фамилиите си, вместо още веднъж зад кормилото и по пътищата.

Журналисти - новините, празничните стратегии по малкия екран и грижата за заниманието на феновете, както и нуждата от информация, което е непроменяемо конституционно право и важи във всеки ден от годината, приковава доста чиновници на работните им места. Всички те се грижат за това да бъдем удовлетворени и да ни е занимателно и забавно, даже и да сме останали пред телевизионния екран вкъщи.

Всъщност, описът с хората, които в никакъв случай не почиват, е надалеч по-голям и няма по какъв начин да бъде привършен. В него влизат още: бармани, готвачи, рецепционисти, " Дядо Коледовци “, продавачи в денонощни магазини, железничари, водачи на градския и междуградски превоз, водачи, продавач-консултанти на профилирани артикули, търговци, туристически компании, които в действителност разчитат на празниците, с цел да усилят приходите си. Частният бизнес не спи, даже когато другите са на масата.

Като се замислим, празниците нямаше да са същите без хората, които оставаха дежурни, с цел да работят, с цел да обезпечат спокойствието ни от една страна, и от друга - да създадат по-пъстри и цветни празничните мигове. Хората, които се грижат за усмивките на дребни и огромни. Забавляват ни, влизат в разнообразни функции, сервират мечтани дарове, провеждат игри и придават настроението, с което всички ние би трябвало да пристъпим към Новата година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР