Полицаи от РУ Троян са задържали жена и двама мъже

...
Полицаи от РУ Троян са задържали жена и двама мъже
Коментари Харесай

Задържаха трима софиянци за опит за измама за 360 000 лв. в Троян

Полицаи от районно управление (на МВР) Троян са задържали жена и двама мъже за опит за документна машинация, оповестиха от ОДМВР - Ловеч. Тримата са от София.

В хода на работата по досъдебно произвеждане от 28 декември 2017 год. е употребявано и съдействието на чиновници от ГДНП - отдел "Криминална полиция " и отдел "Разследване ", под управлението на Районна прокуратура - Троян.

В края на предходната година, в банков офис в Троян, непозната жена е направила опит да преведе 360 000 лв. от непозната сметка по сметка в друга банка употребявайки за задачата неистинска персонална карта и попълвайки неистинен документи. Благодарение на бдителността на банковите чиновници измамата е предотвратена, а дамата е напуснала офиса, оставяйки неистинските документи на гишето в банката.

При последвалите процесуално-следствени дейности са открити и конфискувани материални доказателства - мобилни телефони и облекла, имащи отношение към доказване незаконната активност на арестуваните лица.

Тримата са арестувани в районно управление (на МВР) Троян на 14 март за период от 24 часа. Привлечени са в качеството на обвинени и разпитани пред бранители, като 50-годишната жена и 49-годишния мъж са създали цялостни признания. На третия участник в групата, 40-годишен мъж, е взета мярка за неотклонение задържане под стража за период от 72 часа от Районна прокуратура - Троян и следва внасяне на искане за непрекъсната мярка "задържане под стража ".

Работата по случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР