Полицаи от РУ-Панагюрище, полицейския участък в Стрелча съвместно с лесничеи

...
Полицаи от РУ-Панагюрище, полицейския участък в Стрелча съвместно с лесничеи
Коментари Харесай

На косъм от екобедствие! Арестуваха шофьори, изсипвали камиони с боклуци в гората и до водата на Стрелча

Полицаи от РУ-Панагюрище, полицейския сектор в Стрелча взаимно с лесничеи от ДСГ-Панагюрище реагираха на сигнал за непозволено депониране на отпадни артикули и скална маса в горски площи.

Тази заран е получен сигнал за осъществявана нерегламентирана активност в горски територии, намиращи се в землището на Стрелча. Незабавно е образуван екип от полицейски чиновници при РУ-Панагюрище, полицейския сектор в Стрелча и лесничеи от местото горско стопанство. В региона на рудник „ Мали Кланидял”, където се прави рандеман на пегматит са засечени два камиона, които изсипват боклуци от обработката на скалната маса. Това се случва отвън контурите на мястото, където може да се прави тази активност според концесионния контракт.

Извършено е замерване благодарение на GPS-система и е открито, че отпадъците се депонирали в горска територия, намираща се в непосредствена непосредственост и до вододайната зона на Стрелча. На мястото е осъществен оглед от дежурна група при РУ-Панагюрище под управлението на проверяващ служител на реда.

Двамата водачи на товарните коли са арестувани за период от 24 часа, а возилата са конфискувани. Случаят неотложно е докладван и координиран с дежурен прокурор от Районната прокуратура в средногорския град. Подадена е информация и към РИОСВ-Пазарджик. Работата по изясняване на случая продължава, води се разследване за осъществено закононарушение по член 236 от Наказателен кодекс.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР