Полицаи от Лом заловиха рецидивист, който се занимавал с незаконна

...
Полицаи от Лом заловиха рецидивист, който се занимавал с незаконна
Коментари Харесай

Хванаха лихвар в Лом, държал парите в буркан

Полицаи от Лом заловиха рецидивист, който се занимавал с противозаконна лихварска активност. Униформените спипали и две негови съучастнички.

Разследването почнало при започване на годината, под наблюдението на Окръжна прокуратура-Монтана, откакто полицията получила информация за противозаконна лихварска активност на територията на района.

 Пуснаха против 10 бона гаранция надзирателя-лихвар
Пуснаха против 10 бона гаранция надзирателя-лихвар

От 5 до 10 години затвор

Разследващите влезнали в следите на 41-годишния А.Р. от Лом, престъпно проявен и осъждан. Той бил задържан през вчерашния ден в дома му в кв. " Момин брод " в хода на осъществена профилирана полицейска интервенция.

Когато претърсили жилището, служителите на реда намерили 60 850 лева и 29 865 евро, които били укрити в 3-литров стъклен буркан, закопан в саксия с посадено от горната страна растение.

Униформените са иззели от вкъщи голям брой документи, доказващи осъществяваната от мъжа противозаконна активност, портативен компютър , тестер за банкноти и 2 мобилни телефона със сим-карти.

В двор на стопанска сграда бил открит и лек автомобил " Фиат Стило " с монтанска регистрация. Изяснено е, че колата е благосъстоятелност на гражданин на с. Трайково и била оставена в залог на получена сума.

 5 година затвор за някогашен общински съветник-лихвар от Силистра
5 година затвор за някогашен общински съветник-лихвар от Силистра

Живко Димов би трябвало да заплати и 106 496 лева в интерес на страната

Още два ареста са претърсени в селата Комощица и Василовци. Те били населявани от две дами на 32 и 43 години. Оттам са конфискувани доста документи - тетрадка с имена, адреси, дати, изписани отдадени и дължими суми пари, както и разплащателни документи, портативен компютър и мобилни телефони със сим-карти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР