Полицаи от Кърджали задържаха 71-годишен посредник при телефонна измама, прибрал

...
Полицаи от Кърджали задържаха 71-годишен посредник при телефонна измама, прибрал
Коментари Харесай

Спипаха 71-годишен посредник при телефонна измама, прибрал 13 400 лева от жена от Кърджали

Полицаи от Кърджали задържаха 71-годишен медиатор при телефонна машинация, прибрал от 76-годишна кърджалийка 13 400 лв. и златни украшения, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Престъплението е разкрито със съдействието на ОДМВР-Добрич при опит за същия тип машинация.

В Кърджали на 28 април бил задействан най-популярният сюжет. Мъж, показал се за полицейски контрольор, убедил дамата по телефона да изхвърли през терасата на жилището си всички налични пари и златни украшения, с цел да помогне за залавянето на телефонни измамници. След тричасова обработка по телефона напътствията на мнимия служител на реда били изпълнени. След като бил открит от добрички служители на реда при нов опит за телефонна машинация, станало ясно, че 76-годишният добричлия е съпричастен към измамата в Кърджали през месец април.

Парите и златото, предадени от старата жена, са открити и конфискувани. Работата по случая продължава проверяващ служител на реда в РУ-Кърджали в хода на формираното досъдебно произвеждане за машинация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР