Полицаи от Бургас и Ветово (ОДМВР-Русе) при съвместна акция са

...
Полицаи от Бургас и Ветово (ОДМВР-Русе) при съвместна акция са
Коментари Харесай

Полицията задържа телефонен измамник, прибрал над 40 000 лева от възрастни хора

Полицаи от Бургас и Ветово (ОДМВР-Русе) при взаимна акция са задържали 60-годишен мъж с букви Н.К. от Свети Влас, който съумял да прибере от пет телефонни измами за последните няколко дни 43 445 лв. от възрастни хора. Това оповестиха от ОДМВР - Бургас, представени от Българска национална телевизия.

Близо 29 000 лв. от парите са открити и конфискувани при задържането на мъжа във Ветово. Останалите били предадени дни по-рано в Румъния. Мъжът се придвижвал с лек автомобил " Фолксваген Шаран ", с бургаска регистрация.

От полицията оповестяват още, че на 17 февруари тази година по обяд измамникът е взел от кошче за отпадък, ситуирано на паркинг на ул. " Гурко " в Бургас, торбичка със сумата от 24 185 лв.. Парите били благосъстоятелност на 65-годишна бургазлийка, въвлечена в телефонна машинация по схемата " оказване подпомагане на полицията при задържане на телефонни измамници ".

Жената изтеглила паричната сума от банков клон. Служител в банката се усъмнил, че става въпрос за телефонна машинация. Жената обаче съумяла да го убеди, че не е по този начин.

На същата дата Н.К. взел и сумата от 4 800 лв., благосъстоятелност на 81-годишен мъж от бургаския комплекс " Зорница ", още веднъж излъган по схемата " оказване на подпомагане на полицията при задържане на телефонни измамници ".

От Н.К. са конфискувани мобилни телефони, автомобилната навигация от колата, която е употребил и сумата от близо 29 хиляди лв., която съгласно ангажимента трябвало да занесе до Румъния.

Полицията е открила, че мъжът е съпричастен и към други телефонни измами, осъществени на територията на ОДМВР-Бургас. Те са на 79-годишен бургазлия на 17 февруари тази година за сумата от 4 500 лв., на 86-годишен бургазлия на 22 януари тази година за сумата от 7560 лв., на 81-годишна бургазлийка на 22 януари за сумата от 2 400 лв. и опит да бъде излъгана 80-годишна жена от Бургас на 16 февруари тази година, само че до лишаване на пари не се е стигнало.

Н.К. направи цялостни признания по случаите, като описал механизма на осъществените от него действия. Работата по изцяло документиране на незаконната му активност продължава от чиновници на ОДМВР-Бургас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР