Полицаи намериха и иззеха наркотици от адреси в Каспичан, Нови

...
Полицаи намериха и иззеха наркотици от адреси в Каспичан, Нови
Коментари Харесай

Иззеха дрога от жилища в Шуменска област

Полицаи откриха и иззеха опиати от адреси в Каспичан, Нови пазар и с. Царев брод. Задържан е и 25-годишен мъж от Шумен, в който криминалисти от полицейското ръководство в града са намерили и иззели „ чай за пушене “ и минимално количество метамфетамин, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи. 

В хода на профилирана полицейска интервенция за владеене на наркотични субстанции и техни аналози е арестуван 33-годишен мъж от Каспичан. В дома му са открити и конфискувани саморъчно свити цигари със суха тревна маса, семена за развъждане на канабис и растения в начален етап на развиване.

Саморъчно свита цигара с марихуана, пакетче със суха тревна маса и друго, със семена в него, са открити и конфискувани от 24-годишен гражданин на с. Царев брод. В населявано от него жилище в селото, на таванско помещение, полицейските чиновници са намерили две растения в друга фаза на развиване, които по данни на мъжа са марихуана. 

Около 15 грама марихуана е конфискувана и от жилище на 52-годишна жена от Нови пазар. Проверката, по действен сигнал за владеене на наркотични субстанции, е осъществена в хода на профилирана полицейска интервенция против закононарушения, свързани с държане и разпространяване на опиати и техни аналози, означават от пресцентъра на ОДМВР и прецизират, че по случаите са формирани досъдебни производства.

В Шумен и Нови пазар за владеене на опиати бяха арестувани петима мъже, осведомиха от пресцентъра на полицията в Шумен на 22 март. В завършек на февруари бе арестувано и момче на 15 години от Шумен, откакто в него бяха открити девет пакетчета с наркотично вещество под формата на кристали. 

ОДМВР в Шумен регистрира спад на закононарушенията и нарастване на разкритите престъпни действия през 2023 година В закононарушенията срещу личността се следи нарастване. Спад бележат закононарушенията срещу собствеността, понижение се регистрира при кражбите, а при незаконните действия с наркотични субстанции се следи резистентност, бе обявено още при доклада за активността на ОДМВР в Шумен през 2023 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР