Полицаи инспектираха нарушители - собственици на каравани, паркирали на дюни

...
Полицаи инспектираха нарушители - собственици на каравани, паркирали на дюни
Коментари Харесай

Полицаи инспектираха нарушители - собственици на каравани, паркирали на дюни и плаж в залива “Вромос”

Полицаи инспектираха извършители - притежатели на каравани, паркирали на дюни и плаж в залива “Вромос ”. Те са общо 19, оповестява Българска национална телевизия. Паркирали и престояващи са край Черномореци  са в нарушаване на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Това установяваха чиновници на полицията в Созопол след инспекции в последните дни по сигнал на Областна администрация - Бургас.

Собствениците на 7 от караваните са получили полицейско предписание за премахването им, а собствеността на останалите 12 е в развой на изясняване, защото регистрационните номера на караваните са свалени и все още същите са необитаеми.

От през днешния ден несъобразилите се с полицейското предписание притежатели ще бъдат глобени с актове по ЗУЧК за нарушаване на чл.17 А Ал. 2 и чл.17 Б Ал. 1.

За констатиране на нарушаванията съществена е ролята на Областна администрация - Бургас, която спомага за тъкмо локализиране на топографското състояние на караваните - извършители, защото в залива “Вромос ” е налице съсобственост на страната, държавен горски фонд и частни стопани.

Проблематични са държавните зони, в които върху дюни и морския плаж са паркирани и престояват каравани, чиито притежатели мъчно могат да преценяват дали нарушават ЗУЧК. Ето за какво при констатиране на нарушаването притежателите не се глобяват непосредствено, а получават опция сами да отстранен караваните си.

С оглед попречване на бъдещи нарушавания от Община Созопол, на чиято територия е и залива “Вромос ”, се ангажират с слагане на осведомителни табели, които да указват зоните за гладко паркиране и престояване на каравани, както и тези, които са в нарушаване на ЗУЧК.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР