Полицаи и служители на ВиК-Бургас направиха проверка в ромския квартал

...
Полицаи и служители на ВиК-Бургас направиха проверка в ромския квартал
Коментари Харесай

Роми от Бургас: Казват, че се краде вода, никой не краде вода - става две години вода нямаме

Полицаи и чиновници на ВиК-Бургас направиха инспекция в ромския квартал "Победа " след сигнал за подложен незаконен кран за кражба на вода. Това се случва на фона на заплахата от водна рецесия в града поради сериозно ниското равнище на язовир "Камчия ".

При инспекцията в квартала екип на ВиК-Бургас се натъкна на самоделно устройство, от което ромите пълнеха туби с вода.

Щом има вода в тази тръба, значи е продънен водопроводът. Установили са, че тук безотговорно тече вода от тази връзка и по тази причина идват бригадите да я отстраняват, изясни в ефира на Bulgaria ON AIR Тончо Тонев от ВиК-Бургас.

,,Това е противозаконна чешма, направена от ромите в "Комлука ", дебитът е някъде към 10 литра за 10 секунди, пълнят си тубите и пускат назад водата. За мен това е разхищаване, тази вода пречистена да отива в морето ", разяснява подателят на сигнала Тодор Петков.

Преди година ВиК-Бургас спря водата на три улици в квартала за неплатени сметки за над 100 хиляди лева и за своя сметка инсталира три чешми, с цел да не плъзне болест. Въпреки това обаче ромите са създали и незаконен кран, от който непрекъснато тече вода.

Казват, че се краде вода, никой не краде вода първо, второто, което е, ние на "Тамара " става две години вода нямаме, изясни ромският водач Мариян Фратев.

В квартала живеят над 3000 души, а формалните клиенти са единствено 13. Всичко останали са вързани незаконно за Вик мрежата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР