Полицаи и други служители от Областната дирекция на МВР в

...
Полицаи и други служители от Областната дирекция на МВР в
Коментари Харесай

Полицаи от Шумен излязоха на протест

Полицаи и други чиновници от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен излязоха на митинг. Те са недоволни, че не са включени в социално-икономическия пакет на държавното управление, в който попадат чиновници на първа линия в битката с COVID-19.

Според полицейските синдикати в Шумен, всички чиновници са на първа линия и извършват своите задължения в изискванията на пандемия.

В обедната отмора чиновниците на Областната дирекция на полицията се събраха, с цел да слагат настояванията си пред управлението на Министерство на вътрешните работи за по-високи хонорари и включване в пакета от ограничения на държавното управление.

Синдикатите упорстват и за разговор с професионалното и политическо управление на министерството, тъй като към този момент няма.

Полицаи излизат на безмълвен митинг във Варна

Според синдикатите, всеки чиновник в системата на полицията е на първа линия, в ежедневната си работа той е в риск, тъй като не знае дали жертвата на закононарушение, обвинявания в закононарушение или очевидците са инфектирани с ковид.

Дияна Герчева, ръководител на Синдикат лицата в гражданската администрация: Има доста лица по трудово правно отношение, които работят на първа линия. Това са колежките от паспортна, КАТ, те също работят с жители.

Стефан Гочев, ръководител на полицейски профсъюз: Всеки ден в постройките на Министерство на вътрешните работи се одобряват жители, било потърпевши, било причинители на закононарушения, било очевидци. Посещаваме катастрофи непрестанно. Ние не знаем с кого работим. Докато, по никакъв метод не желая да се привързвам с медиците в България, до момента в който медиците в България са предпазени с дрехи и чакат при тях да отидат заболели от COVID-19, ние не знаем кой идва при нас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР