Полицаи глобиха 10 души за неправилно пресичане в района на

...
Полицаи глобиха 10 души за неправилно пресичане в района на
Коментари Харесай

Полицейска акция срещу безразсъдни пешеходци в Пловдив!

Полицаи глобиха 10 души за погрешно секване в региона на Централна гара за по-малко от два часа. Това оповестиха за читателите на Plovdiv24.bg от Министерство на вътрешните работи Пловдив. Униформените реализираха засилен надзор върху държанието на пешеходците на пътя. Полицейските органи следяха и за толерантно отношение на водачите на моторни транспортни средства по отношение на пешеходците. Етапът "Пешеходци и водачи за приемливост на пътя " се организира за трета поредна година в границите на обичайна акция "Зима ".
Целта е да се подсети на пешеходците за техните отговорности и отговорности като участници в придвижването, както и че със своето вярно държание могат да допринесат за сигурността на придвижването по пътищата.

Ето и рекомендациите на КАТ към пешеходците за безвредно предвижване на пътя:

- Не бързайте да пресичате! Избирайте осветени сектори от пътя! Изчаквайте колите, които доближават да преминат първи - водачите на коли виждат пешеходците доста по-късно.

- Бъдете търпеливи на спирките на всеобщия градски превоз! Не подхождайте към рейса или тролейбуса преди да е спрял! Не се опитвайте да догоните потеглящия рейс! При слизане не бързайте незабавно да пресечете пред рейса!

- Избягвайте да се движите по пътното платно! Ако въпреки всичко се постанова, би трябвало да сте компактно вляво на платното против автомобилния поток или на банкета, в случай че има подобен!

- Пазете се при понижена видимост! Пазете се от застигащи Ви коли! Помнете, че водачите на приближаващите коли ви виждат доста по-късно, в сравнение с допускате.

- Бъдете внимателни при хлъзгава настилка! Не започвайте секване на заледено или заснежено пътно платно! Помнете, че придвижването през замръзнал и заснежен сектор е доста по-бавно и за пешеходци и за коли, а спирачният път на транспортното средство е продължен.

- Създайте си положителни условия за наблюдаване на пътната конюнктура и разбиране на останалите участници в придвижването! Бъдете нащрек! Дебелите връхни облекла Ви вършат по-бавни и мъчно преносими, лимитира опциите Ви.

- Станете забележими за останалите участници в придвижването по пътищата! Снабдете се със светлоотразителни детайли или използвайте светлоотразителна жилетка. Помнете, че когато сте с тъмни облекла, сте мъчно забележими и рискът от настъпването на пътен случай е доста по-голям.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР