Политолозите Стойчо Стойчев и Петър Чолаков с експертен анализ за

...
Политолозите Стойчо Стойчев и Петър Чолаков с експертен анализ за
Коментари Харесай

Социолози: Нов тандем в политиката мъти водата на старите играчи

Политолозите Стойчо Стойчев и Петър Чолаков с експертен разбор за bTV Новините на конюнктура в последния работен ден на 46-ото Народно заседание и служебния кабинет.

Те предвидиха, че картината в идващия парламент няма да бъде по-различна – фрагментирано Народно заседание, което ще се затрудни да излъчи постоянно държавно управление.

„ Летните избори изкривиха представителността на Народното събрание, изборите през ноември ще бъдат по-представителни, тъй като ще гласоподават хората, които бяха на море. Възможно единият от двата лагера да има леко превъзходство, което да докара до коалиция “, разяснява Стойчев.

Според Чолаков надали ще има отпаднали партии в идващия парламент. Допълни, че само план на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев може да размести пластовете, само че пък това би довело до сближение сред старите играчи.

Относно идните президентските избори, Чолаков съобщи: „ Единственият претендент все още, Румен Радев, е президент, който освен стартира мандата си с висок рейтинг, само че и го приключва с подобен, което усилва възможностите му в тази конкуренция. “

Стойчев дефинира президентските избори като хазартна конкуренция, той позволи да има и изненади.

Експертите разясниха и тезата на Движение за права и свободи, че се стартира концепция за президентска република. „ Президентът изрично е посочил, че държи да се съблюдават законите и Конституцията. Той може да насочва политически послания, може да бъде член на партия, единствено не може да бъде водач “, сподели Чолаков.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР