Политолози и анализатори коментираха в ефира на БТВ разговорите между

...
Политолози и анализатори коментираха в ефира на БТВ разговорите между
Коментари Харесай

Мира Радева: ПП - ДБ не си ли дават сметка, че на следващи избори ще загубят още 100 хил. гласа?

Политолози и анализатори разясниха в ефира на БТВ диалозите сред политическите сили в Народното събрание.

 

Нормално е да се пробват да създадат нещо друго – да съкратяват дистанцията, да водят договаряния. Но за какво това не беше направено есента на предходната година?, заяви политологът Петър Чолаков.


„ Нито едно от основанията пред „ Продължаваме промяната ” и „ Демократична България ”, които ги възпряха да затоплят връзките с ГЕРБ, не са отстранени. От друга страна, политиката е повече символно нещо, в сравнение с това кой какво споделя. Когато гласоподавателите на Демократична България и Политическа партия гледат тези клипове, които вървят, към трибунката са се наредили хора от ГЕРБ и Демократична България и Политическа партия, ще изпитат тревога ”, добавя той.

„ Конституцията изисква да бъдат определени ръководител и зам.-председатели на Народно събрание. Работните групи са политически съвещания ”, сподели доцент Наталия Киселова, конституционалист.

Социологът Мира Радева е на мнение, че става дума за туптене на топката: „ Не си ли дават сметка, че на последващи избори от обединяването ще изгубят още 100 хиляди гласа? ”

„ Отлагането може да стане със съдействието на президента, тъй като, когато се избере ръководител и зам.-председатели, таймингът за мандатите е в ръцете на президента ”, посочи доцент Киселова.

„ Политическото коварство на Борисов може би е нещо положително, само че да внимават, тъй като този, който има да губи от такова доближаване, не е ГЕРБ ”, счита Чолаков.

„ Съвършено ясно е, че ПП-ДБ имат огромен вкус към София и Пловдив на локалните избори – това ще е символна победа за тях. За положително или неприятно, Бойко Борисов е политическо животно – той умее да се възползва от обстановката. Общественото мнение се уморява да гледа тези опити за победа над него от други политици. Най-опасното тук е умората на селото. Дали има шест месеца до тези избори, нищо не знаем ”, счита доцент Радева.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР