Политологът Стойчо Стойчев посочи, че е оптимист относно кабинета Денков-Габриел.

...
Политологът Стойчо Стойчев посочи, че е оптимист относно кабинета Денков-Габриел.
Коментари Харесай

Политолози за сценариите за кабинета „Денков-Габриел” frognews.bg

Политологът Стойчо Стойчев уточни, че е оптимист по отношение на кабинета „ Денков-Габриел ”. Той счита, че обстановката на кръгова защита за ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще ги сплоти още повече. „ Убеден съм, че ще се окажат много лоялни и предвидими съдружни сътрудници. Отвън няма кой да я смъкна, защото протестният капацитет е в болшинството. Това е запазена марка на Политическа партия и Демократична България ”, изясни той.

Според него „ Възраждане ” и Движение за права и свободи не са способни да създадат митинг с мащабите и продължителността, присъщи за „ Продължаваме Промяната ” и „ Демократична България ”.

 

Журналистът Петко Георгиев подчертава на това дали ще има законно предаване на властта и върху последващите дейности на Румен Радев. „ Виждаме тотална готовност на съветската пета колона, водена от президента. Службите се оказаха на повикване за въпроси на „ Възраждане ”. Имаме тотална нервност, която може да изкуши президента да излезе отвън рамките на пълномощията си ”, е мнението му.

 

„ Не изключвам провокации по време на митинги и неща, които могат да доведат до внезапна радикализация на обстановката в България. Имаме една искрено фашистка партия в Народното събрание, която е подготвена да предотврати, както обявиха, с пердах и кръв съставянето на държавно управление. Нека да преодолеем този стадий и тогава да мислим какъв брой ще е хоризонтът на държавното управление ”, моли журналистът.

 

Политологът Даниел Смилов счита, че кабинетът „ Денков-Габриел ” не е съвършен вид, само че е най-хубавият в актуалната обстановка. „ Има опция един подобен формат да изкара по-дълго време. Но първо той би трябвало да се случи и двете първи партии би трябвало да положат оптимални старания бързо и без проблеми да минат формалната страна по сформиране на държавно управление ”, акцентира той.

 

След образуването на кабинет политологът е на мнение, че ще има провокации от „ съгласуван център Радев - служби - „ Възраждане ”. „ Че има съгласуваност ми се коства безусловно явно. Станахме очевидци на доста сериозна инструментализация на службите за политическа цел. Станаха натрупвания, които демонстрират, че има ясни ползи ”, уточни Смилов.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР