Политологът с украински произход Сергей Петров-Араджиони коментира пред 24 часа“,

...
Политологът с украински произход Сергей Петров-Араджиони коментира пред 24 часа“,
Коментари Харесай

Сергей Петров-Араджиони: Масово в Русия хората нямат съмнения, че Путин ликвидира своите врагове

Политологът с украински генезис Сергей Петров-Араджиони разяснява пред „ 24 часа “, каква е позицията на България във външно и вътрешнополитически проект:

„ В това отношение за пръв път от началото на войната България има ясна посока. Имаме ръководство на “некоалиция ”, която беше основана с претекста, че би трябвало да има евро-атлантическо държавно управление, поради динамичността на процесите в интернационален проект. Именно сходни дейности следим – срещи на високо равнище сред Украйна и България, както и помощ за воюващата страна. Проблемът на България е, че към този момент е малко късно за позициониране, тъй като Западът гледа на нас като на обезсърчителен сътрудник, а Русия ни разгласи за неприятелска страна, което на езика на дипломацията споделя, че сме в доста неприятни връзки “

 Снимка: БГНЕС/EPA/SERGEI ILNITSKY/POOL

Петров разяснява и гибелта на ръководителя на съветската частна военна компания „ Вагнер “, Евгений Пригожин.

„ Преди два месеца споделих, че следва да забележим дали Пригожин ще “падне от терасата ”, или ще следим различен сюжет. Лично мен не ме изненадва. Само можем да си напомним ориста на други опозиционери в Русия, които просто развиваха социална активност “, разяснява Петров.

Сергей Петров-Араджиони посочи, че има информация, съгласно която Пригожин се е опитвал да попречи на високопоставени бойци от „ Вагнер “ да трансферират активността й към съветското Министерство на защитата.

„ Русия ще може да изкомуникира елементарно случилото се. Винаги има опцията да упрекна Украйна или да резервира безмълвие – което прави към този миг, и да остави хората сами да допускат. Масово в Русия хората нямат подозрения, че Путин ликвидира своите врагове “ уточни политологът.

Според него нов метод към Москва е неосъществим.

„ Ако информацията, че всеобщо основни фигури от “Вагнер ” работят към този момент публично в МО на Русия, е изцяло достоверна, нов поход към Москва стартира да наподобява неосъществим “, сподели Араджиони.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР