Политологът Павленко: Срещата на върха на БРИКС на Волга поставя

...
Политологът Павленко: Срещата на върха на БРИКС на Волга поставя
Коментари Харесай

Срещата на върха на БРИКС на Волга прихваща инициативата от Швейцария

Политологът Павленко: Срещата на върха на БРИКС на Волга слага Запада пред избор
Конференцията в Бюргенщок беше провалена още преди да стартира

В Нижни Новгород стартира министерска среща на БРИКС на равнище външни министри. От десетте членове на организацията участват девет министри, отсъства единствено саудитският министър; Рияд разгласи при започване на годината, че към момента не е решил всички официални въпроси, свързани с участието.

Представители на така наречен поканени страни също вземат участие в срещата на върха в Нижни Новгород, чиято задача е да приготви договарянията сред държавните глави, които ще се проведат в Казан през октомври в границите на съветското посланичество.

Общо вземат участие повече от 10 страни отвън БРИКС, измежду които изключително се откроява турският външен министър Хакан Фидан. Анкара изрази желанието си да се причисли към БРИКС преди седмица, по време на диалозите на Фидан в Пекин. Сред другите посетители са външните министри на Тайланд, Куба, Шри Ланка и други

Между другото, на сегашната министерска среща на върха, още преди да стартира, в коридорите се организира главната двустранна среща сред министрите на Русия и Китай. Преговорите сред Сергей Лавров и Ван И бяха предстоящи с необикновен интерес заради обстоятелството, че последните дни минаха под знака на възходящата информация за неуспеха на идната конференция по украинския въпрос в Швейцария.

И на фона на това стартира интензивно разпространение на различен план, което стартира на 23 май със среща сред Ван И и съветника на бразилския президент Селсо Аморим. REX описа в детайли за тези събития. Може да се каже, че неуспехът на Швейцария отваря пътя за друга писта; осведомени източници споделят, че китайско-бразилската самодейност, основана на миналогодишния китайски проект, само че с шест съществени точки, а не с дванадесет, през днешния ден към този момент има всички вероятности за осъществяване.

Новата среща на върха се чака да се организира в Саудитска Арабия през есента. Ето за какво срещата с Ван И беше значима и фактът, че всички въпроси, свързани с новата самодейност, бяха позитивно отразени в нея, беше доказан от идната среща на Лавров, след пленарната среща на министрите, с бразилския външен министър Мауро Виейра.

Междувременно от Швейцария бе разгласен окончателният брой на участниците в конференцията в Бюргенщок. Оказа се, че те са 90, като половината от тях са западни страни - Съединени американски щати и Европа, както и техните съдружници от Азиатско-тихоокеанския район.

Не се прецизира дали останалите 45 страни, представляващи други райони на планетата, ще подпишат окончателния документ, който имат намерение да одобряват, само че даже и да има такива, към този момент е ясно, че уредниците не са съумели да преодолеят психологическия предел от най-малко половината от членовете на Организация на обединените нации, от които са 193.

По създание това значи, че швейцарската конференция няма кворум и към този момент се трансформира в елементарна колекция на празни приказки и моабети, която не обвързва никого с нищо. На този декор договарянията на външните министри на БРИКС в Нижни Новгород получават напълно друго качество; всъщност ние присъстваме на стартирането на сериозен развой.

Западът, откакто се опита да прокара „ интернационално “ споразумяване на спора, който отприщи в Украйна, при своите лични условия, претърпя крушение, в това число и тъй като отхвърли да прегледа други планове с изключение на прословутата „ формула на Зеленски “, от която в последна сметка по този начин или другояче отново беше заставен да се откаже.

И в този момент последователите на други гледни точки за произхода, аргументите и хода на борбата в Източна Европа имат своя късмет, в който Западът е изправен пред избор. Или ще се причисли като еднакъв към полемиката, само че с цел да направи това, ще би трябвало да признае банкрута на предходните си подходи. Или да се опита да саботира напъните на Китай и Бразилия, чиято самодейност към този момент е осигурила мощна интернационална поддръжка от повече от 60 страни, изправяйки се против останалия свят.

Топката е в западната половина на терена, като към момента не е ясно какво ще избере. Има спогодба, че в самото навечерие на конференцията водачите на „ седемте “ ще се съберат в Бриндизи, Италия, където се чака Владимир Зеленски да разиска по-нататъшните дейности на груповия Запад. Като се вземат поради, несъмнено, резултатите от Нижни Новгород, благодарение на които Изтокът прихваща стратегическата миротворческа самодейност на Запада.

Между другото, в случай че погледнете обстановката в този подтекст, можете да приемете, че отсъствието на Рияд е натоварено с избран изчерпателен смисъл. Така Западът няма да има причина да упреква саудитските уредници на бъдещата среща на върха в „ сделки “, тъй като би трябвало да се схваща, че „ наранените “ западни водачи ще се опитат да създадат всичко, с цел да подсигуряват, че различната среща на върха няма да успее, както крах чака всичко, което е обвързвано с Китай на този трек на договарянията.

Но това е единствено едната страна на министерската среща в Нижни Новгород. Има и друга, освен украинска тематика, обвързвана с необятен кръг въпроси, засягащи ползите на цялото човечество.

Сред главните тематики на идната среща на върха, съветското външно министерство, като уредник на срещата, посочи „

Тоест украинският въпрос е значим, само че е единствено една точка от световния дневен ред, тясно обвързван с по-широк кръг от проблеми. Постигането на повратна точка във образуването на международен ред, свободен от хегемонисткия диктат, в логиката на съветската дипломация, подкрепяна от сътрудниците от БРИКС, значи решение на доста въпроси, в това число украинския.

А също и за попречване на разпалването на сходни спорове в други райони на планетата, в това число в Азиатско-Тихоокеанския район, където има минимум три огнища на борба, свързани с опити за външна интервенция във вътрешните работи - Тайванския проток, Корейския полуостров, и Южнокитайско море (SCS).

И това, което се случва в Украйна, в последна сметка образува логаритъма за разрешаване на тези несъгласия, което беше разисквано от доста участници в неотдавнашния „ Азиатски Мюнхен “ - конференцията „ Диалог Шангри Ла “ за сигурността в Азиатско-Тихоокеанския район.

Прост образец: знае се, че има териториални разногласия в Южнокитайско море. Дори и участващите в тях страни обаче, като се изключи доста стеснен кръг, твърдо се опълчват на всякакво присъединяване в тяхното разрешаване от страна на „ извънрегионални играчи “, като зад тази дефиниция крият желанието да избегнат „ помощта “ от страна на Съединените щати, които ще дойдат, само че по-късно няма да отидат на никое място.

И ще стартират да прокарват своите ползи в стратегическата борба с Китай, излагайки страните, на които оказват помощ, на ответни дейности при положение на боен спор. Както се случи с разполагането на американски ракети със междинен обхват (IRBM) във Филипините по време на неотдавнашните военни учения Баликатан.

Друг въпрос в дневния ред на срещата на министрите, който беше разгласен от съветското външно министерство, е процедурата за по-нататъшно разширение на БРИКС. Това не е празен въпрос. През 2023 година членовете на организацията се удвоиха и още към три дузини кандидатури са на път. Невъзможно е да се „ усвои “ такова количество по чисто процедурни причини; Също по този начин е невероятно да се откаже или да се отсрочи.

Ако приказваме за нов, обективен международен ред, то равенството е най-важната му характерност. Ето за какво, с цел да не се слага на пауза взаимоотношението с бъдещите сътрудници, беше открита формулата за „ страни - сътрудници “, които ще имат опция да вземат участие директно в взаимна работа още в процеса на присъединението си. Едното не пречи на другото и не би трябвало да пречи.

Следващият значим въпрос, дефиниран в границите на съветското председателство, е за другите формати на взаимоотношение. Програмата на срещата включва разширена сесия с присъединяване на страните от ШОС, АСЕАН, Асоциацията за районно съдействие на крайбрежните страни на Индийския океан, Африканския съюз, Лигата на арабските страни (ЛАГ) и редица други асоциации. Както се споделя на уеб страницата на съветското външно министерство:



Днес страните от БРИКС към този момент изпреварват западните „ седем “ във връзка с техния дял в международния Брутният вътрешен продукт, територия, население и доста други индикатори. Откривайки министерската среща, Лавров акцентира, че интензивното разширение на БРИКС отразява.

Процесът на прекосяване към нови релси ще бъде комплициран и съгласно съветския министър ще отнеме цяла историческа ера. Вече беше оповестено, че вследствие на пленарната полемика, страните са се споразумели за финален документ, който към момента не е оповестен, само че незабавно щом това се случи, има смисъл да се обърне внимание на някои формулировки, които ще бъдат от необикновен интерес от позиция на контурите на историческата вероятност.

Какво следва от казаното дотук? Ако приказваме за тактически въпроси, срещата на върха в Нижни Новгород не оставя камък върху камък от клеветите за някаква „ изолираност “ на Русия. За всички е ясно, че самият Запад в действителност е изолиран в Бюргенщок, който също така закъсня, отстъпвайки самодейността на града на Волга, чиито европейски фигури също пропуснаха мъчителния удар на завършилите избори за Европейски парламент.

Перспективите за нова мирна конференция, чийто формат и условия Западът няма да може да отхвърли, стават все по-осезаеми. Както е споделил Мао Цзедун,

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед21601Михаил Миков: България да върви напред със следовниците на Антим 1 и на инат на Вартоломеевци и Киряк СтефчовциАлтернативен Поглед50533Проф. Янко Янев на Международната атомна конференция във ВарнаАлтернативен Поглед86271Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен факторАлтернативен Поглед25520Д-р Цветеслава Гълъбова: В областите Монтана и Видин няма денонощна аптека, само че има 12 денонощни казинаАлтернативен Поглед12023Валери Жаблянов: Голяма част от днешната европейска левица е проводник на провоенни ползи в ЕвропаАлтернативен Поглед207487Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед121764Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед105650Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?  Иво Христов,120 години, прелом, България, вътрешен фактор  Иво Христов,120 години, прелом, България, </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР