Политологът Милен Желев коментира днешните престрелки между премиера в оставка

...
Политологът Милен Желев коментира днешните престрелки между премиера в оставка
Коментари Харесай

Милен Желев: Не подхожда на един академик да пада на нивото на Делян Пеевски

Политологът Милен Желев разяснява днешните престрелки сред премиера в оставка Николай Денков и водача на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" Съгласен съм, че става дума за едно принизяване на разговора. Не подхожда на един учен да пада на равнището на Делян Пеевски и противоположното, несъмнено - когато се намират в Народното събрание тези хора не би трябвало да споделят своите връзки по този метод. Защото за естествения български гласоподавател ние виждаме една политическа шизофрения. В българската политика доста постоянно виждаме явлението " дежа вю ", само че противоположното на " дежа вю " е " жаме вю " - в логиката на психиката доколкото ми е известно, това е когато един прочут за вас човек внезапно ви се коства изключително чужд. Имаме двама политически водачи, които вървяха ръка за ръка дружно и внезапно единия съзира в другия най-голямото зло на планетата, а другия съзира най-лошия министър председател в историята ", сподели той в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Прехвърчаха искри, само че те действаха дружно, гласоподаваха закони дружно и в общи линии съгласно мен са се чували по телефона много постоянно. Един някогашен министър председател наричаше Движение за права и свободи проклинание на България. Движение за права и свободи постоянно са били в коридорите на ръководството и са балансирали сред всички, което не е белег за най-висша праволинейност. Въпреки това имат своите положителни черти, само че като гледаме сегашният им полулидер Делян Пеевски, не бих се изказал толкоз ласкаво за тях ", съобщи още политологът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР