Политологът Марая Цветкова анализира темата с мигрантите, към чието присъствие

...
Политологът Марая Цветкова анализира темата с мигрантите, към чието присъствие
Коментари Харесай

Марая Цветкова: Мигрантите, които спазват закона, не представляват проблем. Така е и с българите

Политологът Марая Цветкова проучва тематиката с мигрантите, към чието наличие у нас показаха неодобрение столични поданици.

" Аз не мога да схвана за какво по тази тематика постоянно има хора, които откровено ги е боязън за личната им сигурност и тази на фамилията им, и има едни хора около тях, които им споделят " вие сте глупави, тъй като ви е боязън от мигрантите ". Когато тези, които изясняват, че не би трябвало да ни е боязън, и не би трябвало да се тормозим, не могат да подхождат с изначалната конфигурация, че това наложително са едни хора, които са маргинализирани, нищо не схващат, не наблюдават политиката и по тази причина ги е боязън. И тъй като са доста тъжни в личния си живот не могат да схванат, че няма нищо ужасно. Тоест, когато приказваме на публиката и на цялото ни общество, ние би трябвало да разбираме от кое място идва тази драма. И драмата е на няколко равнища. Първо, имаме битова престъпност. После имаме някаква вест, че идват мигрантите и в този момент ще ни залеят. И по-късно имаме отричане, когато се случи някаква преживелица, обвързвана с бежанците. И споделят: " ами не, това няма значение ". Има значение за хората, които живеят в общността. И следим едни групи, които се отрицават между тях. Тези, които лидират публичното мнение, би трябвало да седнат и да се схванат защо иде тирада, а не просто да споделят: " аз този не го пущам, за какво то не го одобрявам ", сподели тя в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Има закони и би трябвало да се обединим, че тези, които съблюдават законите в България, не съставляват проблем за страната ни. Тези, които не ги съблюдават, и идват от еди къде си, съставляват същия проблем какъвто българите, когато не ги съблюдават. Ако се оправи миграционната политика и политиката за даване на убежища на Европейски Съюз, няма да има чак такива драми ", счита още Цветкова 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР