Политологът и старши изследовател в Carnegie Europe и преподавател в

...
Политологът и старши изследовател в Carnegie Europe и преподавател в
Коментари Харесай

Димитър Бечев от Оксфорд: Британските консерватори бяха свързани ...

Политологът и старши откривател в Carnegie Europe и учител в Оксфордския университет Димитър Бечев счита, че който и да бяха издигнали лейбъристите, везните щели да се наклонят в тяхна изгода поради политиката на консерваторите предходните 14 години.

 

„ След 14 години на власт консерваторите изгубиха политическа поддръжка. Последните четири години те бяха свързани с доста кавги. Два от тях – държанието на Борис Джонсън по време на пандемията и фискалните решения на Лиз Тръс, която е мотив хората да се майтапят, че е имала интервал на продължителност, по-кратък от на маруля в хладилника ”, посочи той в ефира на Нова телевизия.

 

„ В случая с Киър Стармър мисля, че не е почтено той да се дефинира като отегчителен. Има някакви свои достижения – придвижи партията към центъра ”, уточни Бечев и напомни, че през 2019 година огромна част от гласоподавателите не са припознали лейбъристите, тъй като са били уплашени от тогавашния водач и неговата ляво-радикална политика ", означи университетският учител.

 

Според него все още няма изясненост какво тъкмо ще се промени в този момент в политиката на Острова.

 

„ До този миг царува огромна неизясненост какво друго оферират. Разбира се, имат идеалогически позиции. Когато става дума за лявоцентристка партия е доста значимо да се влага в обществената инфраструктура, да се оказва помощ на хората в неравностойно състояние. Но казусът е, че няма пари ”, уточни политологът.

Специалистът бе безапелационен, че е прекомерно рано да се приказва за възможни промени, само че е допустимо да се реорганизират разпоредбите във връзка със свободното придвижване на хората.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР