Политологът и преподавател в НБУ Любомир Стефанов определи 5-часовите дебати

...
Политологът и преподавател в НБУ Любомир Стефанов определи 5-часовите дебати
Коментари Харесай

Л. Стефанов за дебатите в НС и вота на недоверие: Хроника на една предизвестна смърт и абсолютен фарс

Политологът и учител в Нов български университет Любомир Стефанов дефинира 5-часовите диспути в Народно събрание и вота на съмнение към кабинета „ Борисов 3 “ като хроника на една предизвестна гибел и безспорен фарс:

Не считам, че българските жители са обърнали внимание на това, което се случва в Народното събрание. Не единствено поради дължината на делбата, само че и поради самата му глупост и безвкусица. Тази заран изобщо не считам, че някой си е направил труда да пусне каквато и да е медия и да разбере нещо, което знаехме още, когато вотът беше импортиран, или още тогава, когато Движение за права и свободи съобщи посредством устата на почетния си ръководител, че тази работа няма да стане по метода, по който си мислят Българска социалистическа партия, защото няма опция у държавното управление. Така че – хроника на една предизвестна гибел и безспорен фарс. Ползата трябваше да бъде за българските жители, с цел да чуят опция вероятно като метод за справяне с корупцията. Не чуха такова нещо, а пет часа се любуваха на цинични, дребнави, просташки ругатни и обиди на личностна основа. Това не е политическо говорене и в случай че не престават по този начин нашите политици, не ги чака нищо положително.

Опозицията би трябвало да основава и да предлага на публичното внимание политически други възможности, т.е това, което оферират ръководещите да се случи по по-добър метод, акцентира той:

Това Българска социалистическа партия не го прави, те стопират на частта кресливо намиране на недостатъци. Българска социалистическа партия изпадат в парадокса на това, тъй като няма какво да предложат, се хващат за всичко това, което считат, че не става, без да го доведат до разумния му край и да кажат по какъв начин би могло да стане.

Той разяснява още и тематиката за референдум за Истанбулската конференция, като малко съобщи, че би било неуместно.

В звуковия файл можете да чуете цялото изявление на Лора Търколева с Любомир Стефанов. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР