Политологът Христо Панчугов коментира пред БНР, че у нас продължава

...
Политологът Христо Панчугов коментира пред БНР, че у нас продължава
Коментари Харесай

Христо Панчугов разкри има ли шанс България да се възстанови след COVID-19

Политологът Христо Панчугов разяснява пред БНР, че у нас продължава да има разминаване сред това, което показва държавното управление и упованията на хората. По думите му липсва публичен спор. Той разкритикува Националния проект за възобновяване и резистентност.

"Основният проблем в този проект е неналичието на промени, неналичието на генерална визия. В огромна степен тези средства, които ще дойдат като част от спомагателния инструмент, който Европейска комисия предложи, в действителност ще бъде взет заем. Фокусът върху реализирането на този проект е ориентиран върху основаването на лични запаси – стопански и обществени – в границите на Европейски Съюз и на другите държави-членки, които да генерират капацитет по-късно тези заеми да бъдат възобновени и върнати. В този смисъл проектът не е единствено ориентиран към възобновяване, а към такова възобновяване, което да генерира някакви развития след себе си – нещо, което аз не виждам в българския проект ", разяснява Панчугов.

"Стана дума за неналичието на промени в опазването на здравето, само че във всички сфери предложенията, които България е подала, се отнасят към към този момент съществуващи оперативни стратегии. Това е индикатор, че имаме едно количество подготвени планове, които би трябвало да осъществяваме, вместо актуализация на проблемите по отношение на проблемите, произлизащи от рецесията с COVID-19 и по отношение на проблемите, против които ще се изправят българското общество и българската стопанска система през идващите години. Това е най-тъжното ", акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР