Политологът доц. Антоний Гълъбов нарече „политическа корупция и търговия с

...
Политологът доц. Антоний Гълъбов нарече „политическа корупция и търговия с
Коментари Харесай

Доц. Антоний Гълъбов за Кирил Петков: Не могат да бъдат търсени депутати, това е политическа корупция

Политологът доцент Антоний Гълъбов назова „ политическа корупция и търговия с влияние” метода, по който се търси поддръжка от Политическа партия: „ Продължавам да слушам за това, че Кирил Петков търси депутати. Не, не могат да бъдат търсени депутати, това е политическа корупция. Когато един министър-председател в оставка твърди, че има потребност просто от 121 народни представители, а не води договаряния, това е търговия с влияние”, безапелационен е политологът.

" Кирил Петков и Асен Василев не биха могат да бъдат претенденти за министър председател ". съобщи пред Нова тв дог. Гълъбов. " Дори в по-голяма степен Асен Василев. Тези две фигури не могат да съберат нужната поддръжка ", уточни той.

Според него обаче не се виждат старания да се възвърне най-малко частично парламентарния разговор. „ Аз не виждам систематични старания да бъде получена поддръжка за възможния мандат за сформиране на държавно управление. За това би било належащо Политическа партия да предложи освен конструкция и състав на кабинет, а и доста къса и ясна управническа стратегия до края на тази година, в случай че не до пролетта на идната година”.

„ Всички се подготвят за избори и са в предизборна акция. Но това е вреда за бюджета”, разяснява още доцент Антоний Гълъбов и предвижда, че ще стигнем до нова актуализация в края на годината.

" Все по-възможни и евентуални наподобяват предварителните избори за сметка на сформирането на парламентарно болшинство в този парламент ", разяснява и политологът Христо Панчугов. „ Никой не желае предварителни парламентарни избори, само че събитията неизбежно ще доведат до предварителни избори. Не е допустимо да се формулира дневен ред, който да е обединяващ”, изясни той.

През неговия взор сега обстановката наподобява по този начин: „ Дали ще има болшинство остава второстепенния въпрос. Първостепенния е дали въобще има нещо, което събира тези политически формации”. И Политическа партия и Българска социалистическа партия би трябвало ясно да признаят, че няма нещо, което ги събира в този миг сподели още Панчугов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР