Политологът Димитър Бечев коментира твърденията на сръбските власти, че българското

...
Политологът Димитър Бечев коментира твърденията на сръбските власти, че българското
Коментари Харесай

Димитър Бечев: Провокациите на Белград не са безобидни

Политологът Димитър Бечев разяснява изказванията на сръбските управляващи, че българското разузнаване работи интензивно в Сърбия и заплашва нейната национална сигурност. „ На такива провокации би трябвало да се отговори твърдо и да не се подминават “, съобщи специалистът, който е създател на книгата „ Русия се завръща на Балканите “.
Бечев счита, че връзките сред Сърбия и Русия ще продължат в същия дух, макар разразилия се шпионски скандал. „ Не чакам по покупко-продажбите, които са сърцевината на връзките, да има някакъв завой и смяна “, сподели Бечев, представен от БГНЕС.

Според него нашият район не е приоритет за съветската външна политика. „ Балканите са вторичен въпрос, който понякога поражда. Политиката на Русия е “Балканите са едва звено” и когато би трябвало да се реализира напън върху Запада, постоянно там се намират пролуки. Русия няма същите запаси като НАТО и Европейски Съюз и същата

оферта към страните от района “, означи Бечев.

Решението на френския президент Еманюел Макрон да блокира евроинтеграцията на Македония е отрицателно.

„ То подкопава Европейски Съюз и неговите старания да постанова непоклатимост и да оказва помощ на тези страни в района да се реформират. Лек оптимист съм в дълготраен проект. За Северна Македония болшинството държави-членки са за начало на договарянията. Изглежда ще се откри компромис, при който ще има проверка на методологията за водене на договаряния. Може би ще има зелена светлина за Северна Македония, до момента в който Албания евентуално ще остане да чака “.

Според него би трябвало да има целенасочени старания и ясна тактика по какъв начин да се помогне на Северна Македония да се оправи с вътрешните проблеми.

Тук е залогът за Европейски Съюз, безапелационен бе Димитър Бечев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР