Политиците започват да ревизират закони, когато има обществен натиск, коментира

...
Политиците започват да ревизират закони, когато има обществен натиск, коментира
Коментари Харесай

Адвокати: Гаврата, изтезанието, и унижаването могат да са състави на престъпление в НК

Политиците стартират да ревизират закони , когато има публичен напън , разяснява юрист Райна Аврамова в ефира на „ Българска национална телевизия “ във връзка. Според нея всяка прибързана проверка носи след себе си негативи .

„ Измененията в Наказателния кодекс /НК/ не би трябвало да бъдат свързани само със завишаване на размера на наказването, а следва да бъдат попълнени с спомагателни сформира на закононарушения – това може да бъде изтезанието, гаврата, унижаването на индивида “ , изясни още тя.

Адвокатката е на мнение, че това е огромната празнота в Наказателния кодекс , която нямало по какъв начин да се запълни с повдигането размера на наказването за междинната телесна щета от 6 на 8 години. По думите би трябвало да бъдат прокарани текстове, които да запълнят празнотата и да работят превъзпитателно .

„ Законодателна козметика “ – по този начин юристът и някогашен вътрешен министър Емануил Йорданов дефинира изменението на едно наказване от шест на осем години . Той не виждал смисъл народните представители да си прекъсват отпуската и да одобряват промени под паника, които по този начин и може да не проработят .

Адвокатът призна, че е учуден от подготвяния текст за „ интимната връзка “ , който може да залегне в Закона за отбрана от домашно принуждение. Според него с доста думи не се споделя нищо и е хубаво, който написа сходни текстове, да се допита до подобен, който е влизал в правосъдната зала.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР