Политиците в Скопие ни върнаха не 20 години, а повече

...
Политиците в Скопие ни върнаха не 20 години, а повече
Коментари Харесай

Проф. Ангел Димитров: Политиците в Скопие ни върнаха над 20 години назад в двустранните отношения

" Политиците в Скопие ни върнаха не 20 години, а повече години обратно в двустранните връзки. Наблюдаваме циклична повторяемост в отношението към България през другите стадии на към момента късия живот като самостоятелна страна на днешната Република Северна Македония ", сподели пред проф. Ангел Димитров, съпредседател на Смесената българо-македонска комисия по исторически и просветителни въпроси, някогашен първи дипломат в Скопие. В края на месеца следва среща на Комисията в Скопие. 

" Лепят се етикети, които съществено се разминават със сериозния научно-исторически разбор, а са напълно подвластни на военната и следвоенната агитация, и то югославска комунистическа агитация, и са превърнати в политически и исторически постулати, които не подлежат на оборване. Лекотата, с която се изясняват и събития, и персони напълно е в пропагандното русло, което идва от далечното минало ", сподели още Димитров.

Той уточни, че към евроинтеграцията може да се върви доста бързо, когато бъдат изоставени старите настройки на охраняване на легенди и идеологически постулати. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР