Политиците в правителството са станали по-опитни, но въпросът е, че

...
Политиците в правителството са станали по-опитни, но въпросът е, че
Коментари Харесай

Татяна Дончева за правителството: Абсолютно празноглави хора, абсолютно лека кавалерия

Политиците в държавното управление са станали по-опитни, само че въпросът е, че има толкоз доста за наваксване, че няма по какъв начин да наваксат.

Това разяснява водачът на „ Движение 21 “ Татяна Дончева пред БТВ.

" Аз бях наясно и декември, че няма да се оправят ", добави тя.

„ Няма подобен филм като " държавно управление непременно ". Има цена, която се заплаща ", сподели тя в коментар на умората от предварителни избори, довела до лозунга да има държавно управление непременно.

" Старата къща си проличава. Колкото и неопитни да са " новичките " хора, остарялата къща си е остаряла къща ", сподели Татяна Дончева по адрес на фрагментите на Българска социалистическа партия и Демократична България.

Според нея в обединението ги разделя едно само нещо - " порцията, която би трябвало да получат от властта ": " Всяка от тия две обединения си показва, че ще получи всичко. Слави Трифонов още в предходните парламенти показваше, че той желае всичко. С 60 депутати искаше той да постави държавното управление и всички в него присъдружни организации, на колене. Сега е същата работа. Съучениците на Виктория Василева от Английската гимназия нямат край. Докато не се наредят всичките на " самун ", все ще има някой да желае “, сподели тя.

" Те по този начин си показват да се осъществят във властта. А когато се устремиха към Външно министерство, на мен ми се накъдри косата. Защото беше ясно, че следва въпросът с Македония, че ще има някакви комплицирани неща... Един умел човек щеше да се запита: " Чакай в този момент, какво върша с тази къса съчка? Имам ли опит, потенциал, какво ще върша с тези проблеми? ". Тука няма никакво значение. Взеха чиновничката, която сменя слайдовете на КСНС при президента и я направиха външна министърка. От Външно министерство ми споделят, че тя не е ходила на нито една среща на външни министри. И несъмнено е по този начин. Защото там тя би трябвало да си отвори устата и да каже пред външните министри каквото и да било - нещо, което да те направи, в случай че не еднакъв с равни, най-малко да не потънем в земята ".

" А Кирил Петков като върви като вентилатор по цялото земно кълбо и ръси някакви външнополитически хрумвания, какво следва от тях? Оставате ли с усещане, че тия хора знаят, претеглили са ходовете?! ", разяснява Татяна Дончева.

" Абсолютно празноглави хора! Абсолютно лека конница! Някой им е споделил: " Ти като министър-председател би трябвало да казваш всичко ". Кое е това " всичко "?! Дали да бъде задържан някогашният министър-председател? Защо не се довериш на едни професионали, които да ти кажат - не ни стигат доказателствата, няма по какъв начин да го облечем това, ще бъде един пукот за 24 часа. Ако ти смяташ, че да уязвиш Бойко Борисов, което безспорно е реализирано, е добре за тебе имиджово и си коства пушилката, добре. Ако не, за какво го вършим?! ", означи Дончева.

" Това е потенциалът на Министерство на вътрешните работи, това е потенциалът на прокуратурата. Беше ясно, че това е концепция на министър-председателя ", добави тя.

Дончева още веднъж се върна на тематиката за Северна Македония: " Кирил Петков, с какъв ум поемаш задължения? с какъв ум?! Ти знаеш ли, че би трябвало да ги изпълняваш?! С великите не се договаря 5 за 4. Това не ти е махалата или селската механа, с цел да си приказваш каквото искаш ".

Относно това дали би трябвало Народното събрание да бъде съдия в разногласието дали АПИ би трябвало да даде парите на компаниите, които вършат пътищата, тя съобщи: " Кирил Петков и компания си вършат сметката, че ще дадат тематиката, с цел да се разтоварят от отговорност. Ама това няма по какъв начин на практика да стане. Но с изключение на, че на практика няма по какъв начин да стане, той на следващия ден отново щял да го внесе. Защото той дотам е влюбен в личното си мнение по енския въпрос, който в действителност е една дребна тематика, на настоящо ръководство ".

Татяна Дончева разяснява и борбата за шефското място на Българска народна банка, която явно раздели обединението: „ Защо Има Такъв Народ не отдръпнаха номинацията на господин Каримански за гуверньор на Българска народна банка? Защото Има Такъв Народ взеха решение, че един парламент, че Народното събрание предходната година ще трае 3 дни? “.

„ От позицията на една година по-късно можем да ги заподозрем, че са имали някакъв проект, някакъв логаритъм и че са вървели по него, но не им се е получило, само че не – отдалеко се вижда дори в късогледството, че единствено едни инстинкти от вътрешната страна им идват... Това са едни инцидентни хора, попаднали на игрище в шампионската лига и имат график за мачовете. И е ясно, че от първите пет минути не стават за нищо “, изясни тя.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР