Политиците трябва да отговорят замразяват ли доходите и вдигат ли

...
Политиците трябва да отговорят замразяват ли доходите и вдигат ли
Коментари Харесай

Политиците трябва да отговорят замразяват ли доходите и вдигат ли данъците за строежа на АЕЦ Белене?

Политиците би трябвало да отговорят замразяват ли приходите и подвигат ли налозите за градежа на АЕЦ "Белене "?

На тези въпроси би трябвало да отговорят политиците ни, а ние ще им напомним какво са заявявали по тематиката през 2012 година, по този начин както е предадено на уеб страницата novinite.bg без редакторска интервенция.

Референдумът за АЕЦ „ Белене “, иницииран от Българска социалистическа партия, е национална безнаказаност, обявиха от ГЕРБ, а от Българска социалистическа партия упрекнаха ръководещите, че наскърбяват българските жители.

Скандалът в пленарна зала се разгоря след декларацията на „ Коалиция за България “ по отношение на подписката за референдум за построяването на атомната централа, импортирана в Народно събрание по обед, съобщи Българска телеграфна агенция.

Последва отговор от ръководещата партия, а нападките минаха в персонални, откакто Мая Манолова попита Доброслав Димитров (ГЕРБ), който прочете контрадекларацията на болшинството, дали се срами от татко си, тъй като през 1996 година е бил шеф в „ Кремиковци “.

Доброслав Димитров съобщи от трибуната, че с подписката си за АЕЦ „ Белене “ Българска социалистическа партия са подвели жителите, тъй като не са споделили, че с цел да се изплати планът, през идващите 20 години пенсиите би трябвало да бъдат замразени, а налозите да скочат.

„ Опитвате се да подведете хората да се подпишат под нещо, за което техните деца ще заплащат. Явно политиката на национална безнаказаност няма да бъде изменена “, акцентира депутатът.

Доброслав Димитров изясни на социалистите, че национално допитване се прави по основни и кардинални въпроси - „ за “ или „ срещу “ нуклеарната енергетика да вземем за пример.

„ Не може да задавате въпрос за строителството на АЕЦ „ Белене “, без да се знае какво ще коства на българското общество “, безапелационен беше депутатът.

Той направи и ретроспекция по какъв начин се е развивал планът и за какво Българска социалистическа партия, когато са били на власт, не са го подписали, в случай че е бил толкоз значим.

Депутатът, който е и ръководител на външната парламентарна комисия, се върна и по-назад - към ръководството на Жан Виденов.

„ Когато фалирахте страната през 1996 година, някои от вас бяха министри, половината банки банкрутираха, след което 8 години стояхте в съпротива “, напомни Доброслав Димитров на народните представители от Българска социалистическа партия.

И продължи, че с идването си още веднъж на власт през 2005 година Българска социалистическа партия и Тройната коалиция са загробили страната с планове, и заключи, че се пробват да създадат същото с АЕЦ „ Белене “, по тази причина акцията с референдума била национална безнаказаност.

„ Слава Богу, хората са умни и по тази причина сте 40 души в ъгълчето на Народното събрание, а в идващото Народно заседание би трябвало да сте и още по-малко “, съобщи още депутатът от ГЕРБ.

„ За пръв път българските жители желаят те да решат да има ли АЕЦ „ Белене “, да има ли нуклеарна енергетика, а не самозвани политици като вас “, продължи Мая Манолова и уточни, че високомерието към хората се санкционира грубо.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР