Политиците ни дължат отговор: Бели мишки ли сме или бели

...
Политиците ни дължат отговор: Бели мишки ли сме или бели
Коментари Харесай

Д-р Зияд Ел Масри: Бели мишки ли сме или бели хора

„ Политиците ни дължат отговор: Бели мишки ли сме или бели хора?! Розовите пътища, независимост и смяна, които ни обещаваха, се оказаха лабиринти без излаз в пещера- 34-години на вятъра блуждаене, разход на сила, с цел да се върнем още веднъж в наточвам нула “- Тази констатация за трите десетилетия преход от тоталитаризъм към народна власт в България направи доктор Зияд Ел Масри. И в ефира на Дарик Югоизток с тази илюстрация сложи на фокус тематиката за „ спешното “ приземяване на публичната поръчка за дълго чаканите шест медицински хеликоптера за потребностите на Спешна помощ.

Припомняме, че в края на ноември м.г. процедурата бе прекъсната с решение на Министерството на здравеопазването. Причината- единственият претендент е предложил по-висока оферта с към 20 милиона лв. от оптимално заложените в състезанието.

В същото време, уточни доктор Ел Масри, за две години нескончаеми избори, сме дали 200 милиона лв.. По думите му, на този декор неналичието на средства за живота и здравето на хората, които гласоподават за същите тези политици, е парадоксално. Вместо това, дневният ред- проблемите на междинния бизнес, инфлацията и прочие, се измества от колизиите към Изборния кодекс и упоритостите на политиците - по какъв начин да „ ушият и напаснат “, по отношение на личните си размериризата на изборите. „ Хубаво е, че Бог ни оказва помощ и ни даде по-топло време. Не Народното събрание. Бог ни съжали, те – не “.

Изследванията сочат, че двадесет % от смъртните случаи могат да бъдат предотвратени при навременна помощ по въздух, съобщи доктор Ел Масри.

Според статистиката, България е с най-висока смъртност измежду страните от Европейски Съюз. „ Всяка година в страната 120 хиляди души губят живота си. 80 хиляди от тях са покосени от инфаркти и инсулти. Отделно са жертвите в произшествия, които умират, чакайки спешна помощ. Реално имаме късмет да спасим хиляди от тях “, сподели той.

Чуйте доктор Зияд Ел Масри по Дарик Югоизтокв идващите минути:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР