Политиците можеха да предложат поне три стратегии за съдебна реформа.

...
Политиците можеха да предложат поне три стратегии за съдебна реформа.
Коментари Харесай

Иван Брегов: Политиците можеха да предложат поне три стратегии за съдебна реформа

Политиците можеха да предложат най-малко три тактики за правосъдна промяна . Това сподели в предаването „ Лице в лице “ Иван Брегов, юридически специалист в ИПИ.

„ В предприсъединителния интервал на България имахме свръхочаквания, че някои различен ще пристигна, ще ошета, ще почисти нашата къща и ще въздаде правдивост. Това няма по какъв начин да стане. Европейската прокуратура е ангажирана директно, когато става дума за корист със средства на самия Европейски Съюз “, изясни той.

Тя се срещна с министър-председателя Николай Денков

Според специалистът от ИПИ разяснява също по този начин бавния развой към попълването на 15-те делегирани български европрокурори. „ Процедурата е приключена. Това е един административен орган, който ще си работи по един или различен метод, без значение от нашите огромни упования “, добави той.

Иван Брегов разяснява и думите на Лаура Кьовеши, че „ от време на време корупцията може да бъде на живот и гибел “. „ Самата госпожа Кьовеши идва от балканска страна, познава нашите пристрастености, както и манталитета тук. Много е елементарно да се слагат диагнози. Когато отидете на доктор нормално получавате диагноза, която може да е добра или неприятна. Лечението обаче си е напълно ваш ангажимент и отговорност “, уточни още специалистът.

Двамата ще вземат участие в откриването на конгрес

Той акцентира, че от България зависи какви хора ще бъдат определени за попълване на институциите, както и какви законодателни промени ще бъдат направени, в това число на конституционно равнище. „ Трябва обаче да знаем обаче, че всичко това няма да даде мигновени резултати. Важно е каква ще е средата – дали тя ще развращава бизнеса и жители, както и дали политическата воля остава в строго декларираните стремежи “, сподели още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР