Политиците говорят с акцент, фъфлят, ръкат, екат, заекват, имат 100-200

...
Политиците говорят с акцент, фъфлят, ръкат, екат, заекват, имат 100-200
Коментари Харесай

Иван Гранитски срещу политиците: Фъфлят, ръкат, екат - фукат се, че сме членове на ЕС

Политиците приказват с акцент, фъфлят, ръкат, екат, заекват, имат 100-200 думи в речника си. Не може, това е трагично! Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " журналистът Иван Гранитски, който е и член сътрудник на Българска академия на науките във връзка апелът на Българската академия на науките (БАН) за българския език.

По думите му народните представители дават неприятен образец: " Разбира се, към този момент и осакатеното обучение, да не приказваме за учебниците, образователните стратегии, защото с изключение на неприятния език, с който са написани множеството от тях, тоя език е леден, той е пластмасов, от него е изтръгнат живецът. И по тази причина той не е по този начин вълнуващ за младежите, които би трябвало да учат по тези учебници. А да не приказваме, че особено в учебниците по история има великански операции и фалшификации, които са по посока да се откажем отново от националната си еднаквост и да се влеем в една обща небулоза. Сега, тези процеси, колкото и да е трагично, знаете, в историята процесите се явяват два пъти – първият път като покруса, вторият път като фарс. Само че днешният фарс, в който сме изпаднали ние, е подобен драматичен фарс, това е композиция сред сапунка, някаква грозна шарада и филм на ужасите, хорър ", изясни Гранитски.

Според него устремени към новата геополитическа ориентировка нашите политици са не запомнили, че са длъжни да пазят традициите на българския език и на Българското възобновление: " В последните 2 години нашите псевдополитици се занимават с всевъзможни маловажни въпроси, само че не и с най-страшните – демографската злополука и опростачването на публичното пространство, рухването на равнището на образованието, на опазването на здравето. Какво се хвалят и се фукат, че сме били член на Европейския съюз към този момент 12 години и повече, откакто не можем да си опазим една от най-богатите истории ", попита още Иван Гранитски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР