Политици от България са предупредил Васил Божков за готвената акция

...
Политици от България са предупредил Васил Божков за готвената акция
Коментари Харесай

Божков остава в ареста. Имал пряка връзка с Пригожин, пробвал да изнасили жена, отказала му подкуп

Политици от България са предизвестил Васил Божков за готвената акция против него, по тази причина той е напуснал страната дни преди интервенцията през 2020 година. Това разкри в Софийския градски съд прокурор Ангел Кънев.

Божков има голям брой познанства, начинания, изложения, че и спортни инициативи.

Обясни, че Божков има директна връзка с изброените в санкционните описи на Европейски Съюз, както и хора от разследващи служби на страни отвън Европейски Съюз и НАТО ". Един от тях е Евгений Пригожин. Връзката с него била открита от мейл, открит в компютър на Божков.

" Особена незаконна непримиримост ", сподели Кънев за активността на Божков. Той бил подстрекател на над 300 длъжностни закононарушения. С тях, посредством невнасяне верния % държавна такса и налози от хазарта активност страната била ощетена с над 500 млн. лв.. За задачата подкупва членове на закритата към този момент Държавна комисия по хазарта, даже неин ръководител - Огнемир Митев. Той се срещнал с Божков незабавно след избирането си. Приемал подкупи и стопирал издаването на лицензи на хазартни компании, съперници на Божков. Дори изработил нови правила. По тях събирал от Божков 20% от разликата сред залозите и изплатените облаги, вместо 15% от всички залози, както е по закон. Именно по този начин Божков не внесъл 500 млн. налози. Преди Митев да стане началник на комисията, Божков плащал по закон.

Сле контакта с Митев, Божков извикал Цветомир и Боян Найденов, и им споделил, че е уредил да не получат лиценз за
хазарт. Затова Божков споделил, че би трябвало да получи 60% от тяхно сдружение. Дори Огнемир Митев извикал техен представител. Обяснил му, че няма да даде лиценз, до момента в който не си уредят връзките с Божков. Затова брататята му трансферирали 60% от сдружението и още на идващия ден взели лиценз.

За услугите Божков плащал по 10 000 лв. дневно на Митев. Подобно противоречие било намерено и при негова проверка. След като Митев бил заменен, Божков потърсил контакт с Мария Филипова, която заела поста. Искал от нея да лишава лицензи на съперници, предположил на дамата подкупи и даже " популярност ". Това щяло да стане посредством медиите които Божков имал.

Боцков даже предизвестил няколко души, че в случай че не го слушат, че последват ориста на Манол Велев. Той бе прострелян в главата през 2007 година Божков има обвиняване за подбуждане към убийството на мъжа.

Ако е на независимост, Божков можело да извърши и други закононарушения. Той има и други висящи каузи, подсети Къмев. Едно от тях е за тайфа за убийства, рекет, изнудвания и закононарушения по разврата.

Обвинителят подсети, че Божков към този момент е осъждан. Това е станало през далечната 1984 година и към този момент е оправдан.

Кънев желае арест на Божков единствено по делото, по което той е упрекнат, че е бил водач на тайфа, работила от 2014 година и се занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари и длъжностни закононарушения.

Васил Божков е опитал да изнасили шефка на Държавната комисия по
хазарта, отказала му рушвет. Това описа арбитър Христина Колева от Софийския градски съд. Тя се базира на показания по делото.

Колева уточни, че Божков бил в кабинета на Мария Филипова, която поела поста от Огнемир Митев. Тя отказала да работи с предприемача против подкупи. Тогава " Божков почнал да я разказва и целува, пробвал да я изнасили ", сподели Колева.

Може да се направи обосновано съмнение по отношение на авторството на длъжностни закононарушения, уточни Съдия Христина Колева, която наблюдаваше мярката за неотклонение. Тя се базира на няколко протокола за изземва е и претършуване от разнообразни адреси, свързани с Васил Божков. Сред тях попадат домът му, както офисът на компанията му " Нове холдинг ".

Съдийката цитира и показания на очевидци. Анка Танкова, Тодор Марков, Людмил Марков, Валери Николов, Красимира Кузманова и други, до един чиновници на Държавната комисия по
хазарта, разказали по какъв начин се отнемали лицензи. По-рано прокурор Ангел Кънев уточни, че това ставало по повеля на Божков, който " плащал по 10 00 леа дневно на шефа на комисията Огнемир Митев ".

Бившата външна министърка Екатерина Захариева показала, че против Божков имало възбрана да му се издава интернационален паспорт.

Коледа уточни, че няма заплаха Божков да с укрие, само че може да извърши ново закононарушение. Затова го остави в ареста. Колева категорично натърти, че няма да разяснява изказванията на прокурор Ангел Кънев за връзки със глобени от Европейски Съюз руснаци, в това число Евгений Пригожин.

Божков може да апелира на 5 септември, оповестява

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР