Политици и военни източници в подкрепяните от Русия сепаратистки региони

...
Политици и военни източници в подкрепяните от Русия сепаратистки региони
Коментари Харесай

Сепаратистите не смятат, че в Източна Украйна всеки момент може да избухне пълномащабна война

Политици и военни източници в подкрепяните от Русия сепаратистки райони на Източна Украйна обявиха, че не считат, че в Източна Украйна всеки миг може да избухне пълномащабна война, до момента в който не престават опитите за намиране на дипломатическо решение на рецесията, съобщи Ройтерс.

Тлеещият от дълги години спор сред подкрепяните от Русия сепаратисти и украинската войска е част от по-сериозна рецесия в връзките сред двете страни. Русия е струпала повече от 100 000 военни покрай границата на Украйна, а Съединени американски щати предизвестяват за допустима офанзива в границите на дни или седмици.

Андрей Пургин , локален политик и някогашен сепаратистки водач, сподели пред Ройтерс, че към този момент не чака обилни промени във враждебните дейности на ниско равнище по разграничителната линия сред Киев и сепаратистите, където интернационалните наблюдаващи наблюдават за детонации и други нарушавания на примирието, чийто брой от време на време доближава до стотици дневно. Но Пургин чака идващите шест месеца да са " доста сложни " и предсказва огромна смяна в спора в една или друга посока. " Или ще има финален мир, или доста огромна възможност за доста съществени ескалации ", сподели той.

Два сепаратистки източника споделиха пред Ройтерс, че не чакат сериозна военна ескалация най-малко до пролетта . " Времето на дипломацията още не е изтекло ", сподели единият от източниците, непосредствен до сепаратисткото командване.

В понеделник различен сепаратистки водач сподели, че е допустимо в района всеки миг да избухне пълномащабна война и може да се наложи неговите сили да потърсят поддръжка от Москва.

Всички страни считат Донбаския район за основен за развиването на рецесията към Украйна, защото ненадейно изостряне на напрежението там би могло да докара до експлоадиране на същинска война. Франция, Германия и Съединени американски щати са измежду западните държавни управления, които упорстват да се съблюдава мирното съглашение за Донбас от 2015 година, което още не се извършва.
Александър Ходаковски , някогашен политически водач в самообявилата се Донецка национална република, който в този момент управлява военна част, сподели, че към този момент договарянията са отдалечили - само че не са премахнали - заплахата от опустошителна пълномащабна война . " Ако има опция да избегнем експлоадирането на война, дано се възползваме от тази опция ", сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР