Политико Европа внедрява аналитичния инструмент Power BIЧитателите на Политико Европа

...
Политико Европа внедрява аналитичния инструмент Power BIЧитателите на Политико Европа
Коментари Харесай

BI от Microsoft ще представя по нов начин европейските избори

Политико Европа внедрява аналитичния инструмент Power BI

Читателите на Политико Европа ще могат да изследват обстоен, графичен и интерактивен взор върху прогнозния състав на 9-ия Европейски парламент

Политико Европа започва нов „ Изборен център “ (Elections hub), с цел да дава информация за идните през 2019 година избори за Европейски парламент. Една от главните характерности на хъба е интерактивната визуализация на данните, създадена с технологията Microsoft Power BI.

Екипът на Политико Европа, който се приема за най-влиятелното издание по европейски въпроси през две от трите години на своето битие, се стреми да сътвори висока степен на осведоменост измежду европейските гласоподаватели в опита им да се ориентират в комплицирания избирателен развой, който обгръща хиляди претенденти и стотици партии в 27-те държави-членки на Европейски Съюз.

Мениджърите на Политико Европа стартират партньорство с Microsoft, с цел да намерят нови способи при показване на евентуалните резултати от изборите и да опростят комплицирани въпроси като основаването на обединения, да покажат на обособените гласоподаватели въздействието на техния избор и да привлекат нови участници в демократичния развой.

Партньорството сред двете организации употребява технологията в интерес на построяването на връзка сред Европейски Съюз и държавите-членки посредством показване на политиката като налична и транспарантна. „ Визуализирането на изборите ще направи събитието по-смислено за нашите читатели, като им демонстрира в продължение на девет месеца посоката на изборния развой, и какво е тяхното място по отношение на съседите им “, споделя Раян Хийт, политически редактор в Политико, който управлява плана за новаторския информативен хъб.

Читателите на Политико Европа ще могат да изследват обстоен, графичен и интерактивен взор върху прогнозния състав на 9-ия Европейски парламент по метод, който до момента не е бил вероятен. Въз основа на последните резултати от националните избори, визуализацията ще се актуализира онлайн с резултатите от изборите на 23-26 май 2019 година.
още по тематиката
В допълнение към обичайния аспект на разпределението на местата, интерактивната визуализация ще разрешава на читателите да прегледат местата за членове на Екологичен потенциал и по район или страна.

Иновативната секция в хъба е единствено един от софтуерните планове, по които Microsoft и Политико Европа работят взаимно. С Power BI се приготвят спомагателни отчети, които ще се показват онлайн, в това число изборна интензивност и гласуването в интерес на жени-депутати.

Следващия месец Политико Европа ще показа обособена страница за всяка страна, като употребява опциите за визуализация и интерактивност на Power BI при шерване на значима информация за всяка от 27-те страни-членки на Европейски Съюз, участващи в изборите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР