Политики и стратегии в икономическия сектор ще бъдат подготвени съвместно

...
Политики и стратегии в икономическия сектор ще бъдат подготвени съвместно
Коментари Харесай

Министерството на икономиката и индустрията ще си партнира с научните среди при формиране на политики и стратегии

Политики и тактики в икономическия бранш ще бъдат готови взаимно Министерството на стопанската система и промишлеността /МИИ/ и Съюзът на икономистите в България /СИБ/. По този мотив през днешния ден отрасловият министър Никола Стоянов и ръководителят на Съюза проф. доктор Татяна Хубенова-Делисивкова подписаха Меморандум за стратегическо партньорство. В организацията вземат участие редица от най-изявените учени в региона на стопанската система у нас.

„ Днес даваме рамката на нашето съдействие и имам вяра, че с поддръжката на научните и професионални среди, ще реализираме по-висока добавена стойност “, акцентира министърът.

Проблемите и провокациите пред българската стопанска система би трябвало да се проучват изцяло и на високо професионално ниво, по тази причина съдействието със Съюза е толкоз значимо, съобщи министърът. МИИ и Съюзът на икономистите ще организират регулярни срещи и ще работят взаимно по политиките, свързани с икономическата среда у нас, отбраната на потребителите, дуално образование, външноикономическа и комерсиална политика на България, както и трансформацията на българската стопанска система в прехода към Индустрия 4.0 и климатична индиферентност.

„ От нас зависи да създадем предпоставките за модернизиране и конкурентоспособността на българската стопанска система, с цел да остават повече младежи в България и да върнем тези, които през днешния ден работят в чужбина “, уточни икономическият министър.

Председателят на Съюза проф. доктор Татяна Хубенова-Делисивкова съобщи, че е належащо постигането на по-високо качество и по-добра оценка на труда в областта на стопанската система и те работят поредно по тази тематика.

На формалното сключване участваха и заместник-председателите на СИБ проф.д.ик.н. Нено Павлов и доктор инж. Петър Нейчев, шефът на Научноизследователския център по енергиен бизнес и инфраструктура на УНСС доцент доктор Владимир Зановиев, членовете на СИБ и ИИкИ при Българска академия на науките доцент доктор Виктор Йоцов, доцент доктор Петя Брънзова и гл.ас.д-р Яна Пальова, както и членът на Управителния съвет на СИБ и изпълнителен шеф на “Пловдив Тех парк ” АД Венелин Йорданов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР