Политиката ни спрямо Македония е на приливи и отливи. Сега

...
Политиката ни спрямо Македония е на приливи и отливи. Сега
Коментари Харесай

Каракачанов: Правителството не смее да каже, че САЩ искат разполагането на усилен батальон у нас

" Политиката ни по отношение на Македония е на приливи и отливи. Сега някои външнополитически фактори са споделили на премиера да реши въпроса бързо непременно. Правителството знае какво желае, само че не и по какъв начин да го направи, тъй като му липсва историческа просветеност и разбор какво се е случвало в последните 30 години в българо-македонските връзки. Липсата на визия на схващане по тематиката си проличава от изявленията на Петков. 30 години България помагаше на Македония, бяхме юрист за тяхното признание ".

Това съобщи някогашният министър на защитата Красимир Каракачанов в предаването " На фокус " по Нова телевизия.

По думите му Петков не е избързал с визитата си. „ Петков направи гаф – сподели, че в България е имало фашистки режим, само че хората не били фашисти, това е тезата на Скопие “, изясни той.

" Пендаровски одобри делегация на сепаратистката организация ОМО „ Илинден “ и не изрази предпочитание за смяна на тяхната Конституция. Нямаше общо честване на Гоце Делчев. Тяхната делегация уважи паметта му рано заран, по-късно Генчовска отиде в компанията на техния министър на културата. Нямаше честване на високо равнище ", счита Каракачанов.

Той напомни, че и преди е имало доближавания - през 1999 година Костов и Георгиевски подписаха декларация, а през 2017 на нейната база бе подписан и Договора за добросъседство. Бившият началник на македонската работа за държавна сигурност съобщи, че Каракачанов е вербуван като македонски разузнавач, а самият той отхвърли. „ Единственото правилно е, че съм от Русе. Не съм ходил в Скопие през 80-те години. Той е чиновник на старите югославски сърби и е лежал в пандиза. Това е един от способите на старите служби “, акцентира той.

Относно подадената оставка след 25 години отпред на Вътрешна македонска революционна организация увери, че е належащо подмладяване. " Искрен Веселинов, Ангел Джамбазки и Александър Сиди са най-подходящи за ръководеща тройка ", смята някогашният водач на Вътрешна македонска революционна организация.

Според него нито Съединени американски щати, нито Русия желаят война, а има единствено борба. А българският батальон за него е огромен анекдот. " Това е хумореска. Всички български военни формирования са част от НАТО. Няма да има подобен, просто не смеят да кажат на обществото, че Съединени американски щати желаят разполагането на интензивен батальон у нас ", разяснява Каракачанов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР