Политиката ни се намира в повратен момент, в който партията

...
Политиката ни се намира в повратен момент, в който партията
Коментари Харесай

Долу историческият компромис с ГЕРБ, да живее техническият!

Политиката ни се намира в преломен миг, в който партията на Борисов е на косъм да получи диплома за " правилна компания "
Следвайте " Гласове " в 

През 2014-2015 година Бойко Борисов и Христо Иванов бяха в едно държавно управление. Възможно е в този момент да бъдат още веднъж дружно, въпреки и не посредством персонално присъединяване.

Ирониците може да почерпят! Сред сълзи и сополи сюжетът в политическата ни сапунка взе внезапен завой: жена-беглец предлага да се събере със брачна половинка насилник; кълне го, обаче моли и детето за компромис; " Аз като ви споделям, че не можете без мен!.. ", тържествува насилникът. " Лошо ми е! ", би споделил Али Раза, в случай че участваше в тази политическа (мело)драма. В нея партията майка на митинга (ДБ) търси от целта на митинга (Бойко Борисов) поддръжка за кабинет, настоявайки и детето на митинга (ПП) да се причисли. Клетият митинг! - той към този момент е елементарна статистика в летописа (2020-2022 г.), откакто и бащата Радев от дълго време сътрудничи с врага.  
" Нека извадим пред скоби националния интерес в името на пет целта!... Демократична България може да поеме отговорността да бъде мост!... Сега е моментът за мини преход от безизходицата и корупцията!... Трябва да има някакво договаряне на Политическа партия с ГЕРБ!... Да забележим ГЕРБ узрели ли са! ", реди Христо Иванов. Произнесени в упованието на кого ще бъде даден третият мандат, думите са
разблъскване с лакти:

" Ние можем да съберем несъбираемото, на нас следва да се даде мандатът! ", споделя Демократична България. Адресатът на посланието е Румен Радев. " Да, господин президент, тъкмо Демократична България ще ни събере! ", удостоверява Борисов с изказванието, че ГЕРБ няма да се обвързва с Българска социалистическа партия. В добавка се подиграва: единия ден предлага Христо Иванов за министър председател, на другия декларира, че би подкрепил и държавно управление на министри единствено от Демократична България. Искате узрял Борисов? - Ето, подготвен е. Не пет, а 10 целта ще поддържа, тъй като всичко това значи едно - дефинитивна
капитулация на митинга
Залогът е подобен. Не му трябват ПП-та, БСП-та... Нужна му е Демократична България, наместила се в историческия коловоз на реформистка мощ. Трябва му като удостоверение за филтриране, диплома за " правилна компания ". 
Ирониците се забавляват при цялата тази картинка освен тъй като Христо Иванов чака следващо вразумяване от ГЕРБ. Но и тъй като знаят, че новото постоянно е добре забравено остаряло - изключително в политиката и макар клетвите. Така " новото " в този момент се състои в думи, които следва да заменят остарелия " исторически компромис ". " Технически кабинет " е умотворението, който все още води в
класацията по лингвистична алабалистика
пред " спешно държавно управление ", " служебно, но не на Радев ", " не е коалиция, а просто състав от министри " и други от този жанр.
Както постоянно, малочислени, само че пък кресливи агитки се пренастройват сега из обществените мрежи да възхвалят до през вчерашния ден кривата, към този момент права линия. Затова обстановката изисква да бъдат казани няколко неща:
Първо, даже да не е скрепена с подписи, а и да е без присъединяване на партийни лица, обща поддръжка за държавно управление е съюз. Дори и неофициален - съюз си е. " Враца ми е Ню Йорк ", споделяше Валери Божинов. " Обща поддръжка не е съюз ", споделя в този момент Демократична България със същия триумф.
Второ, даже да не се стигне до държавно управление, офертата на Христо Иванов
е преминат Рубикон
" Никога с ГЕРБ! ", " Чегъртаме ги! ", " Искаме възпитателно отмъщение! ", бе досегашната линия на " силите на смяната ". Вече е ясно, че може и с ГЕРБ; под изискване, само че може - най-малко една от обединенията на " смяната " счита по този начин. Тук има и различен любопитен миг - прокараният " мост " идва тъкмо от Христо Иванов, който няколко пъти през тия 3 години подмятна, че някак би могло да се взаимодейства с ГЕРБ. След настаналото отвращение се измъкваше, че не бил свестен. Вече " мостът " не наподобява инцидентен. Прилича на политическа линия. Тя не е " Долу ГЕРБ! ", а " Заедно с една усъвършенствана ГЕРБ! " - каквито бяха очакванията при историческия компромис; а и при първото държавно управление на ГЕРБ, когато посредством министрите Трайков, Дянков и Плевнелиев " реформистките сили " мечтаеха да държат юздите на " някогашната мутра ".
Винаги става противоположното. Затова на трето място би трябвало да се каже, че Демократична България може да си има доста аргументи да прави всичко това през днешния ден - само че те са нелогични, неразумни. Има се поради свръхестествено видоизменение на Борисов, по тази причина голямата част от публиката се удря по челото: " Каква я мислехме, каква стана! "
Четвърто, разсъждавайки за аргументите за завоя, позволяващ обвързване с ГЕРБ, като най-вероятна наподобява напън на западните сътрудници да се образува " евроатлантическо държавно управление " - възпиращо " Възраждане " и други проруски сили. Ако това е по този начин, Демократична България и всички, които мислят като нея, следва да бъдат почтени: да кажат, че " атлантическите полезности " посред войната в Украйна са по-важни от битката с корупцията, олигархията, модела и така нататък Защото е ясно, че с ГЕРБ те не могат да бъдат борени. Следва и да разяснят по какъв начин тия атлантически полезности биха били предпазени тъкмо от Борисов, откакто до момента не ги защитаваше (включително и съгласно ДБ).
Пето, честността изисква да се каже още, че Иванов изобщо не планува малко ръководство с възможния трети мандат. Базовото му изискване за кабинет е " конституционна промяна на прокуратурата ". А тя
не се прави за ден-два
Също по този начин следва да се означи, че четири от петте целта на Демократична България (влизането в Шенген, в Еврозоната, осъществяването на проекта за възобновяване, модернизацията на армията) са цели на всички други партии, без " Възраждане ". Петият е точно правосъдната промяна. Тоест най-спокойно ГЕРБ (и освен тя) може да си изтарикати да работи по четирите целта, а по петия, макар че е контрактуван, да я карат " лека-полека ". И в един миг " необятното болшинство " да се разпадне преди митичната към този момент правосъдна промяна - това ще е заключителен срам за " мечтателите ".
Шесто, изборите преустановяват единствено за малко Народното събрание. Тоест при предпочитание въпросните цели постоянно могат да бъдат гласувани - както стана с военната помощ за Украйна. Така този факт обезсилва аргумента " при нов избор целите няма да се осъществят ". Важно е също, че изказвания от рода на " по-добре тоя парламент, в сравнение с нов "
са капитулация на " силите на смяната " -
показват очакване, че в идващия тези сили ще бъдат по-малочислени.
Седмо, моментът е основен и за Политическа партия. Демократична България желае от нея също да се договаря с ГЕРБ, с цел да носят общ риск. Но не трябва да се не помни, че всеки политически напредък през последните години е бил върху анти-ГЕРБ вълна - в това число на Христо Иванов, напуснал второто държавно управление на ГЕРБ. Всяко прилепване до Борисов е като на пеперуда върху пареща крушка. Би било полуда Политическа партия да се върже на играта, стартирана от Демократична България, с риск за личното й оцеляване.
Осмо, в случай че се разсъждава чисто прагматично, дистанцирано, без партийни краски, поражда един огромен въпрос: защо бе безвремието цяла есен, в случай че ще се прави достлук с Борисов? Че нали и той оферираше същото - цели, точки, специалисти, безучастие на политически лица... Ако е застрашено влизането в Шенген, Еврозоната...., и може да бъде избавено единствено с поддръжката на Борисов, за какво следваше да се губи такава голяма сила във война с него? На път е да се окажат прави всички тези, които твърдяха, че опълчването е парлама, за
да не бъде сервирано от раз на електората,
че е налице нова действителност, изтриваща старите разделения.
Накратко, каквото и да се случи с третия мандат, както, офертата към ГЕРБ - направена тъкмо от Демократична България, тъкмо в този миг, е изцяло нова политическа обстановка. Тя може да се окаже повратна за целия цикъл след 2020 година А че нещата от дълго време не са такива, каквито бяха до неотдавна, сподели и Движение за права и свободи. Йордан Цонев най-официално се оплака, че анализаторите изключват партията като адресат на третия мандат - не бивало, тъй като каквото е Движение за права и свободи, такива са и останалите, че дори е и по-експертно от тях. Това не бе толкоз поръчка за приемане на мандат, колкото вдигната ръчичка с отсрочен небосвод: " Абе, откакто с Борисов може да сте " механически " дружно, що с нас да не може? ". Следващата стъпка е и тая плашливост да премине в боричкане на лакти. Защото, в действителност, в случай че с ГЕРБ може, за какво не и с Движение за права и свободи?
Всеки един труженик на " техническия компромис " следва да обясни горната алтернатива. 
 
Източник: segabg.com
 
 
 
12 Яну 202390711 Яну 2023446410 Яну 202385509 Яну 2023154108 Яну 2023457407 Яну 20233485КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023269511 Яну 202368911 Яну 202355228 Дек 2022850
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР