Политиката не може да се намесва в отношенията между представителите

...
Политиката не може да се намесва в отношенията между представителите
Коментари Харесай

Шефът на световната борба: Политиката няма място в спорта

Политиката не може да се намесва в връзките сред представителите на спортната битка на разнообразни страни, които този спорт е трансформирал в едно семейство. Това съобщи президентът на международната федерация по битка (UWW) Ненад Лалович по време на европейското състезание в Каспийск (Русия).

" Александър Карелин един път сподели, че в случай че има нуклеарна война, след нея ще оцелеят единствено хлебарките и борците. Ние сме едно семейство и няма да разреша политиката да се намесва в нашия спорт. Затова няма да организираме шампионати в страни, където политиците употребяват спорта като самореклама. Само който съблюдава Олимпийската харта ще работи с нас ", разяснява Лалович.

Световната централа реалокира юношеското европейско състезание за 2018 година от Украйна в Македония, откакто Украйна не даде държавни гаранции, че ще допусне до присъединяване всички европейски делегации. Федерацията анулира и кръг от Световната купа в Иран поради проблеми сред локалната федерация и министерството на спорта.

" Спортистите от Катар не може да посещават Саудитска Арабия, в Испания не може да се издига знамето на Гибралтар, всичко това е прекомерно. Видяхте какво се случи сред КНДР и Република Корея на олимпийските игри в ПьонгЧанг. Това е нещото, което умее МОК и което може да се реализира посредством спорта ", сподели още президентът на Световната федерация по битка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР