Политиката не е спорт. В политиката може да си на

...
Политиката не е спорт. В политиката може да си на
Коментари Харесай

И победител отново е Демократична България

Политиката не е спорт. В политиката може да си преди всичко и да не си победител. Дори Бойко Борисов стартира да го схваща.

В политиката може да си провокирал избори, да си ги спечелил, даже да имаш болшинство и отново да не си победител. Дори ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " започнаха да го схващат.

Победителят на последните 4 парламентарни избора у нас е единствено един. Нарича се " Демократична България ". Нищо, че съгласно резултатите си тази коалиция е по-скоро в зоната на изпадащите, в случай че използваме спортна терминология.

Преди няколко месеца " Продължаваме промяната " завоюва изборите. Първото, което Кирил Петков сподели тогава е, че ще търси съдействие с " Демократична България ". Днес ГЕРБ е първа мощ и Борисов още веднъж се обръща главно към " Демократична България ". Случайност?

Това не е комплимент към водачите на обединението. Напротив - те постоянно са несъответстващи и не се държат на висотата на ситуацията, което им е отредено. Първото място на " Демократична България " се дължи на хората, които гласоподават за тази групировка.

Преди 5 години политиците, които съставляват тези хора, не се сплотиха, изпаднаха от Народното събрание и оставиха ГЕРБ да си разиграва коня цялостен мандат, без действително да има съпротива.

После пък се почна едно градене на мостове - разум да ти зайде. Унижение след оскърбление - юмрукът на Радев, чалгата на Слави, смяната на Кирил и Асен. Добре, че въпреки всичко издигнаха претендент за президент и не подписаха нищо с Българска социалистическа партия.

Лидерите на " Демократична България " хвърлиха доста време и старания да търсят обединяване с други партии. Ако бяха хвърлили същото време и старания да промотират личната си еднаквост на единствената безкомпромисно евроатлантическа групировка и да се пробват да привлекат повече хора към тази идея, то кой знае - евентуално и тяхната политическа орис, и ориста на България като цяло щеше да е друга.

Добре, че са гласоподавателите им, та да им подсигуряват първото място, без значение от всичко. Това са хората, които останаха правилни на синята концепция и отхвърлиха да се преквалифицират в царисти и гербери. Това са хората, които стачкуваха против ГЕРБ още от първия й мандат. Тези хора са достоверна политическа каста, те не са се пръкнали отдолу под нечия генералска фуражка. Мнението на тези хора имаше тежест даже когато не бяха показани в Народното събрание.

Това са хората, които отстояват идеалите на българските възрожденци да сме равни с другите европейски нации. Днешната партия " Възраждане " няма нищо общо с истинското българско Възраждане, тъй като тя желае да ни върне назад в Евразия.

Политиците в " Демократична България " - къде на смешка, къде на съществено - от време на време се оплакват от своите гласоподаватели. Хем са малко, хем пък са злопаметни, претенциозни, помнят всяка дребна неточност - волна или неволна.

Гласуващите за " Демократична България " и други сходни обединения през годините бяха към 300 хиляди В средата на предходната година станаха 350 хиляди, в края обаче паднаха до 165 хиляди На последните избори са 185 хиляди

Хората, които са безкомпромисни европейци, постоянно са били малцинство. Още от времето, в което Васил Левски е бродил из България, с цел да прави комитети. Но в последна сметка точно тези хора са надделявали. И за това през днешния ден има страна България. Изборите през 1997 година, когато тези хора получиха 137 мандата в Народното събрание, за жалост са по-скоро щастливо изключение от правилото.

Истинска смяна в България ще има, когато на власт пристигна държавно управление, което извършва това, което тези хора чакат - господство на закона по европейски пример и безкомпромисна евроатлантическа ориентировка. Не едното за сметка на другото, както е до момента. И двете дружно, в комплект.

НАТО е основано, с цел да пази страните, в които има народна власт и господство на закона. Да си член на НАТО, само че да нямаш господство на закона, е на гол търбух - чифте пищови.

От политиците в " Демократична България " не се чака нищо друго, с изключение на да съставляват своите гласоподаватели. Да се съсредоточат върху това, вместо да се оглеждат за сътрудници. Току виж някой ден са спечелили първото място освен в политическия смисъл, само че и в спортния.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР