Политиката не е нещо запазено само за управляващите, защото всеки

...
Политиката не е нещо запазено само за управляващите, защото всеки
Коментари Харесай

Папата: Политиката не е само за управляващите

Политиката не е нещо непокътнато единствено за ръководещите, тъй като всеки е " виновен за живота на града ", съобщи папа Франциск в първата си работа на новата година, съобщи Франс прес.
 
" Нека не мислим, че политиката е непокътната единствено за ръководещите. Всички отговаряме за живота на града, за общото богатство и всеки би трябвало да даде приноса си в работа на мира ", сподели папата в отбелязвания през днешния ден Световен ден на мира , чиято тематика за тази година Франциск дефинира като " Добрата политика е в работа на мира ".
 
В проповедта си папата обърна внимание на майчинството, като съобщи, че светът е късоглед, в случай че гледа към бъдещето без " майчин взор ", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
 
" Такъв свят може и да усили облагите си, само че повече няма да гледа а другите като на деца. Той ще прави пари, само че не за всеки. Всички ще живеем в една къща, само че не като братя и сестри. Трябва да научим от майките, че героизмът се демонстрира в саможертвата, силата се демонстрира в състраданието, а мъдростта се демонстрира в кротостта ", сподели Франциск.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР