Политиката на турския президент Реджеп Ердоган е насочена към дестабилизация

...
Политиката на турския президент Реджеп Ердоган е насочена към дестабилизация
Коментари Харесай

Макрон: Ердоган дестабилизира Европа с експанзия, национализъм и ислямизъм

Политиката на турския президент Реджеп Ердоган е ориентирана към дестабилизация на Европейския съюз , разяснява френският президент Еманюел Макрон в изявление , оповестено в четвъртък от списание Paris Match и представено от ТАСС.

Според него, Ердоган " организира политика на агресия, учредена на комбинация от шовинизъм и ислямизъм , която е несъвместима с европейските ползи и е фактор, дестабилизиращ Европа. В такава обстановка Европа би трябвало да е реалист за протичащото се и да работи в сходство с нейните ползи ".

" Аз никога не поддържам ескалацият а, все пак, въз основа на нуждата от симетрични дейности , смятам, че е значимо да се избегне съществуването на една безсилна дипломация . "
 Франция ще усили военното си наличие в Средиземно море
Франция ще усили военното си наличие в Средиземно море

Макрон прикани Турция да спре изследванията на нефт и газ

" Вече изпратихме сигнал, показващ успеваемостта на европейската взаимност ", сподели Макрон , който в четвъртък ще разиска метода на Европейски Съюз към огромни интернационалните проблеми по време на диалози с немския канцлер Ангела Меркел.

Макрон на 12 август прикани Анкара да приключи едностранното изследване за петрол в Източното Средиземноморие . На идващия ден френското министерство на защитата разгласи, че страната изпраща в района два многоцелеви самолета Rafale и фрегата Lafayette . Това провокира остра реакция от турското управление.

В тази връзка, по време на изявление за Paris Match, Макрон акцентира, че " Франция е средиземноморска мощ ". В същото време той прикани за еластичен метод за решение на проблеми, зараждащи в връзките с Турция.
 Ердоган: Никаква колониална мощ или опасност не може да спре страната
Ердоган: Никаква колониална мощ или опасност не може да спре страната

Турция е решена до край да търси правата си в източното Средиземноморие

" Франция никога не се придържа към непроменяща се позиция във връзка с Турция ", твърди той.

" Аз съм един от дребното водачи на европейски страни, които през последните години имаха персонални срещи с Ердоган: Приех го в Париж през януари 2018 година Мнозина ме подлагаха на критика за това. Ердоган е един от тези водачи, с които извозвам най-вече продължителни полемики за проблеми ", добавя Макрон.

Той напомня, че самият той е посетил Турция през септември 2018 година за самодейност за осъществяване на среща на върха с Турция в Лондон през 2019 година, на която участваха Германия, Англия и Франция.
 Мицотакис към Ердоган: Спри с провокациите
Мицотакис към Ердоган: Спри с провокациите

Гърция предлага договаряния на Турция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР