Политиката на канадското правителство за прилагане на евтаназия се отваря

...
Политиката на канадското правителство за прилагане на евтаназия се отваря
Коментари Харесай

Канада ще плаща за евтаназия на хора, които са „твърде бедни, за да живеят достоен живот

Политиката на канадското държавно управление за използване на евтаназия се отваря и към хора, които не са терминално заболели.

Накратко:

• Канадското държавно управление ще заплаща на хора, които са „ прекомерно небогати, с цел да живеят заслужен живот “, да се самоубият или, съгласно медицинския термин, да бъдат евтаназирани.
• Канада уголемява програмата си за здравна асистенция за гибел, която до момента беше избор единствено за хора с избран вид продължителни болести.
• Програмата планува здравните управляващи да дават лекарство, което да бъде ориентирано към съзнателно ликвидиране на човек, по негово предпочитание, написа The Post Millennial.

Още за канадската стратегия за асистирана гибел:

• Правителственият уеб страница на Британска Колумбия: „ Медицинска асистенция за гибел дава на хора, които изпитват отвратително страдалчество заради тежко и непоправимо (нелечимо) здравно положение, опция да сложат завършек на живота си благодарение на доктор или здравна сестра. “

• „ Медицинска асистенция за гибел се дава единствено на правоимащи лица. За да се подсигурява сигурността при даването на тази услуга, е основана система от предпазващи правила, която да пази уязвими хора и да подкрепя всички хора да вземат осведомено решение “, споделя уеб сайтът.
• Доскоро индивидът, получаващ услугата, трябваше да бъде включен в спонсорирана от държавното управление здравна стратегия, да бъде на най-малко 18 години и да е ментално способен, да е направил непринудено питане за асистирана гибел, да е дал осведомено единодушие за евентуални палиативни ограничения, да има „ тежко и непоправимо (нелечимо) здравно положение “ и да е подложен на физическо и психическо страдалчество, което е отвратително за него и не може да бъде облекчено по метод, който е допустим за него. “

История:

• През 2015 година Канадският висш съд отхвърля дългогодишната възбрана за асистирано самоубийство и единствено година по-късно Народното събрание приема закон, допускащ здравна асистенция за гибел.
• Програмата е ориентирана към хора, чиято гибел е „ рационално предвидима “. Пет години по-късно обаче, „ рационално предвидимият “ език е зарязан, както и условието за терминално заболяване. Много са случаите, в които хора с хронични болести избират асистирана гибел, защото не могат да си разрешат разноските за лекуване или за други съществуващи благоприятни условия за облекчение на положението им.

Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР